Mubarakovi sinovi u Švicarskoj čuvaju 340 milijuna dolara

Bogatstvo dvojice sinova svrgnutoga egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka u švicarskim bankama iznosi 340 milijuna dolara, izvijestio je voditelj Ureda za borbu protiv financijske prijevare u Egiptu.

Veći dio novca - oko 300 milijuna dolara - pripada starijem Mubarakovu sinu Ali Mubaraku, a ostatak njegovu mlađem bratu Gamalu, nekoć smatranom potencijalnim nasljednikom na čelu države, rekao je pomoćnik ministra pravosuđa zadužen za borbu protiv protuzakonite imovine. Mubarakovi sinovi nalaze se u jednom kairskom zatvoru i sudi im se, kao i njihovu ocu, a optužnica ih tereti po više točaka, među kojima je i ona za korupciju.

Svota koju na bankovnim računima posjeduju braća Mubarak veći je dio od oko 460 milijuna dolara egipatske imovine zamrznute u švicarskim bankama nakon svrgavanja s vlasti njihova oca Hosnija.

Službeni Bern je od početka godina zamrznuo, odnosno blokirao oko 50 milijuna švicarskih franaka tuniske imovine, 410 milijuna koji pripadaju podrijetlom iz Egipta, 650 milijuna švicarskih franaka iz Libije i oko 45 milijuna švicarskih franaka podrijetlom iz Sirije. (Hina/jk) 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox