Muke po ZG Holdingu: Po prvi put kasne plaće za 13.000 radnika

Vodstvo Zagrebačkog holdinga do jučer nije uspjelo prikupiti 140 milijuna kuna koliko je potrebno za plaće 13.000 radnika, za svibanj te će one po prvi puta kasniti, a bit će isplaćene izvan ugovornog roka određenog kolektivnim ugovorom, piše Večernji list.

Ivo Čović, predsjednik uprave Holdinga obavijestio je zaposlenike o Holdingovim problemima s likvidnošću te da će plaće za svibanj biti isplaćene s tri dana zakašnjenja, odnosno 13. lipnja.
Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga tvrdi da se zapravo radi o kašnjenju od jednog dana jer za vikend nije moguće provesti isplatu. Kaže da bi isplata bila ranije da nije vikenda.

Na naplatu stiže 120 milijuna kuna kamata

Večernji list neslužbeno saznaje da je Zagrebački holding do sada uspio prikupiti 135 milijuna kuna, no to ipak nije dovoljno za isplatu svih plaća te su u Upravi odlučili pričekati dok se ne skupi sav novac kako bi se plaće isplatile odjednom.

No, Holding ima još problema jer za mjesec dana, 10. srpnja na naplatu stiže 120 milijuna kuna kamate za obveznice izdane u Londonu. Holding je prošle godine zbog tih kamata podigao kredit od 20 milijuna eura, kako bi istodobno mogao plaćati plaće i obveznice, a taj kredit isplaćen je dizanjem novog kredita. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 10. lipnja 2011.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox