Muškarci sline za lijepim ženama... doslovno

Muškarci sline za ženama, to svi znamo, ali ono što ne znamo jest da oni ZAISTA sline za ženama. Naime, studija objavljena u časopisu Evolution And Human Behaviour pokazuje da flert sa lijepim ženama kod muškaraca uzrokuje lučenje hormona što rezultira skupljanjem sline u ustima, piše dalje.com.

 

Kada muškarac razgovara ili flertuje s lijepom ženom, dolazi do pojačanog izlučivanja hormona koji su odgovorni za uzbuđenje i dobro raspoloženje - testosterona i kortizola, a to rezultira skupljanjem sline u ustima. Navodno, što više muškarac želi impresionirati lijepu ženu, to proizvodi više sline.

Ova pojava, kažu stručnjaci, nema veze sa seksualnim iskustvom muškarca, već su svi u istoj "mokroj" situaciji. S druge pak strane, potpuno suprotan učinak javlja se kada se nalaze u muškom društvu – razine oba hormona se snižavaju.

U istraživanju je sudjelovalo 149 muških studenata u dobi od 18 do 24 godine. Trećina ih je komunicirala s muškarcima, a ostatak sa sedam zgodnih žena. Što reći, osim da su dvije trećine muškaraca ipak bile sretnije ruke. (MJ)

 

Izvor: www.dalje.com

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox