Na anti-vladinom prosvjedu ovog puta 10 tisuća ljudi

Tisuće građana sudjelovalo je sinoć ponovo u prosvjednoj šetnji gradom zahtijevajući odlazak premijerke Jadranke Kosor i raspisivanje izbora, a novo okupljanje najavljeno je za dva dana u 18 sati na Cvjetnom trgu.

 

Nakon kilometarske šetnje gradom prosvjed je uz povik "laku noć" završio u 21,30 sati na Trgu bana Jelačića. Prema novinarskim zapažanjima prošao je bez incidenata uz procjenu da je broj prosvjednika dosegnuo i do 10.000 ljudi.

Prosvjednici su prošli gradom uz zvukove bubnjeva, indijanske pokliče i uzvike "Svi na ulice", Hrvatska se budi", "Hoćemo izbore" i "Jaco odlazi". Uz već tradicionalna zaustavljanja ispred središnica HDZ-a i drugih stranaka, prosvjedna kolona se zaustavila ispred doma potpredsjednika Sabora i člana predsjedništva HDZ-a Vladimira Šeksa te ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.
Šeksu su pritom dovikivali pogrdne poruke i uzvikivali "Susjedi na ulice", dok su se ministru unutarnjih poslova obratili uzvicima "Lopovi" i "Ostavka". Prosvjednici su prošli i pored doma ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, kojega su također nazivali lopovom.

Pred središnjicom HDZ-a prosvjednici su uz uobičajene poruke "HDZ lopovi", "Jaco odlazi", "Hoćemo izbore" ostavili čašice s bombonima i natpise "Maske u Samobor". Pred SDP-om i HNS-om uzvikivali su "Nećemo ni vas" i "Mi smo Hrvatska".

Prosvjed je već standardno počeo na Cvjetnom trgu u 18 sati gdje se okupilo petstotinjak ljudi kojima su se u prosvjednoj šetnji pridružili brojni građani. Za razliku od prijašnjih prosvjeda kolona je umjesto prema Radićevoj ulici, nadomak Markova trga, krenula put Trga Franje Tuđmana gdje se nalazi Tvornica tekstila u stečaju Kamensko, čije su se bivše radnice priključile prosvjedu i predvodile kolonu. Radnice Kamenskog najavile su da će od danas "svakog trenutka biti na ulici uz hrvatski narod". (Hina/MJ)

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox