Na Jadranu manje turista zbog Europskog nogometnog prvenstva

Zbog Europskog nogometnog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Ukrajini u lipnju je primjetan manji broj turista na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu isto vrijeme prošle godine.

Prema najnovijim podacima Turističke zajednice na području Splitsko-dalmatinske županije bilo je 7 posto manje turista nego istog dana 2011. godine, a razlog je ovogodišnje Europsko nogometno prvenstvo, rekao je direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella. Po njegovim riječima, 11. lipnja bilo je čak 13 posto manje turista na području Splitsko-dalmatinske županije nego istog dana lani.

Statistički podaci govore da se posljednjih dana stanje ipak popravlja, a vjerujemo da ćemo do kraja lipnja na području Splitsko-dalmatinske županije imati znatno veći broj turista iz Poljske nego u dosadašnjem dijelu lipnja, pošto se nogometna reprezentacija Poljske nije plasirala u daljnje natjecanje Europskog prvenstva, kazao je Stella.

Smatra da podaci za lipanj o smanjenom boravku turista na području Splitsko-dalmatinske županije ipak neće ugroziti povoljnu ovogodišnju turističku sezonu na području te županije. U prvih pet mjeseci na području Splitsko-dalmatinske županije registrirano je 8 posto više dolazaka turista i 6 posto više turističkih noćenja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a sigurni smo da ćemo nakon završetka Europskog nogometnog prvenstva imati također porast broja turista, kazao je Stella. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox