Na južnokorejski teritorij dolazi samo zvuk sjevernokorejskih vojnih vježbi

Na južnokorejski teritorij nije pao nijedan projektil ispaljen iz smjera Sjeverne Koreje, nakon što se odande čuo zvuk eksplozija, izvijestio je glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane.

Prema njegovim riječima zvuk eksplozija iz smjera Sjeverne Koreje čuo se u više navrata između 12 i 15 sati po mjesnom vremenu. Pretpostavljamo da Sjeverna Koreja nastavlja s topničkim vježbama - kazao je.

Dopisnik televizije YTN rekao je kako su stanovnici otoka Yeonpyeong, što su ga u utorak granatirale sjevernokorejske vojne snage, ostali u skloništima.

Prvi put nakon Korejskog rata (1950. - 1953.) Sjeverna Koreja u utorak je bombardirala naseljeno područje Južne Koreje. U granatiranju otoka Yeonpyeong smrtno su stradale četiri osobe, a dvadesetak ih je ranjeno. Južnokorejska vojska bila je prisiljena odgovoriti na napad.

U petak je službeni Pjongjang priopćio da zajednička pomorska vojna vježba Južne Koreje i Sjedinjenih Država, koja počinje u nedjelju dovodi Korejski poluotok "na rub rata".

Te vojne vježbe američkih imperijalista i njihove ratoborne južnokorejske marionete uperene su protiv Sjeverne Koreje, ocijenio je Pjongjang.

SAD je u srijedu pružio potporu Južnoj Koreji i s njom će od nedjelje do srijede održati vojne vježbe u kojima će sudjelovati i nosači zrakoplova.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox