Na Kvarneru u 10 mjeseci ostvareno 12 milijuna noćenja

Foto: Ilustracija/Nino Strmotic/PIXSELL

Kvarnerska turistička odredišta od početka siječnja do kraja listopada ove godine posjetilo je dva milijuna i sto tisuća turista, koji su ostvarili više od 12 milijuna noćenja. 

 U odnosu na isto razdoblje lani to je jedan posto više turista te tri posto više noćenja, pokazuju podaci primorsko-goranske Turističke zajednice. Najviše noćenja bilo je na otoku Krku, u prvih deset mjeseci više od 3,8 milijuna, što je u ukupnim noćenjima na Kvarneru udio do 31,7 posto. Po broju noćenja slijede Mali Lošinj (udio u ukupnim noćenjima 16,31 posto), Rab (14,7 posto), opatijska rivijera (12,5 posto), crikvenička rivijera (11,4 posto) itd.

Najviše noćenja na Kvarneru ostvarili su gosti iz Njemačke, oko 3,3 milijuna, što je 14 posto više nego u istom razdoblju lani, a u noćenjima stranih gostiju udio od 29,9 posto. Gosti iz Slovenije ostvarili su 15,5 posto noćenja, iz Austrije 12,1 posto, a gosti iz Italije 11,1 posto noćenja.

Turisti su, tradicionalno, najviše boravili u privatnom smještaju, u kojem je ostvareno 4,9 milijuna noćenja ili sedam posto više nego u deset mjeseci prošle godine. U hotelima je bilo 3,5 milijuna noćenja ili dva posto manje, a u kampovima 3,1 milijun ili četiri posto više noćenja u odnosu prema istom razdoblju lani. U listopadu se na Kvarneru odmaralo 87.408 turista, približno kao u istome mjesecu lani, a ostvareno je 295.041 noćenje, što je četiri posto više nego lani. (Hina/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox