Na meti istražitelja: Bivši dekan Ekonomije vlasnik je čak sedam stanova

Darko Tipurić, bivši dekan zagrebačke Ekonomije predmet je istrage Državnog odvjetništva u sklopu kojeg se istražuje njegova tvrtka i imovina, a paralelno s time revizija na Ekonomskom fakultetu pregledava projekte koje je Tipurić dogovarao s državnim poduzećima, piše Večernji list.

List piše kako su Tipurić i njegova supruga vlasnici pet stanova u Kraljevićevoj 6 u Zagrebu. U istoj zgradi nalaze se i dva poslovna prostora koja su u vlasništvu Tipurićevih tvrtki Sinergija i Credos ulaganja. Nekretnine su površine od 60 do 90 kvadrata, a njihova ukupna vrijednost se procjenjuje na više od sedam milijuna kuna. Tipurić je potvrdio kako je vlasnik navedenih nekretnina dodavši da ih je sve stekao na legalan način.

Istražitelje posebno zanimaju Tipurićeve tvrtke (najmanje su četiri u njegovome vlasništvu) jer je preko njih Tipurić kupovao dionice Dalekovoda, tvrtke kojoj je izradio elaborat o radničkoj privatizaciji.

Znanstveni projekti

Tipurić je s još desetak profesora s Ekonomije s državnim tvrtkama ugovarao znanstvene projekte, točnije 33 projekta u vrijednosti 35 milijuna kuna. Ako revizija pokaže nepravilnosti kod ovih projekata, prema riječima sadašnjeg dekana Tonćija Lazibata, Tipurića i ekipu to bi moglo koštati izvanrednog otkaza.

 Dok je Tipurić bio na čelu Ekonomije, taj je fakultet surađivao s HEP-o, ACI-jem, Gradom Zagrebom, ZET-om... (jk)

 

 

 

 

Izvor: Večernji list, 7. ožujka 2011.

Foto: PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox