Na Zagrebačkom velesajmu četiri sajma

Zagrebački velesajam ugostiti će četiri sajma u iduća četiri dana, piše liderpress.hr

U idućih nekoliko dana svatko bi mogao pronaći nešto za sebe u izboru od četiri sajma koji se održavaju na Zagrebačkom velesajmu. 36. međunarodni sajam graditeljstva i opremanja, 21. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata BIAM, 24. međunardoni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite Zavarivanje i 54. međunarodni sajam obrtništva.

Direktor ZV-a Milan Trbojević na konferenciji za novinare istaknuo je da  će na 12.500 četvornih metara izložbenog prostora sajmovi okupiti 317 izlagača iz 25 zemalja. Sajmove prati bogat i ranovrstan stručno-popratni program, kao što su tradicionalni Obrtnički forum, međunarodni skup o trgovini, stručni skup o zavarivanju itd. Na Međunarodnom sajmu obrtništva ove će se godine predstaviti više od 90 izlagača, a središnji događaj bit će Obrtnički forum, tradicionalni susret predstavnika Vlade i obrtnika. Tema ovogodišnjeg foruma su "Poticaji obrtništvu za oporavak gospodarstva", a razgovarat će se o poticajima, poreznim olakšicama i drugim stimulacijama za porezno rasterećenje i zapošljavanje u obrtništvu i poduzetništvu.

Zbog loše gospodarske situacije sajam Graditeljstva ove godine održati će se u manjem obujmu. Pojedine industrije građevinskog materijala smanjile su proizvodnju za više od 40 posto u odnosu na 2008., a zaposlenost u tom sektoru nastavlja negativan trend već 30. mjesec za redom. Procjenjuje se da je u građevinskom sektoru od izbijanja krize izgubljeno 25 tisuća radnih mjesta. U petak, 20. travnja, bit će dodijeljena priznanja najboljim izlagačima, kao i tradicionalne nagrade Ministarstva poduzetništva i obrta "Vrijedne ruke". (HT)

 

Izvor: www.liderpress.hr
Foto:
Anto Magzan/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox