Na Zagrebačkom velesajmu završila Ambienta

Na Zagrebačkom velesajmu završio je 39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, na kojem se od 10. listopada predstavio 341 izlagač iz 25 zemalja.

Oni su svoje proizvode i usluge predstavili na više od 38 tisuća četvornih metara izložbenog prostora u deset paviljona ZV-a. Uobičajeno, Ambientu je pratilo i niz stručnih događanja poput tradicionalnog poslovnog kluba, koji se bavio mogućnostima hrvatske drvne industrije na tržištu Europske unije (EU).

Tom prilikom je istaknuto kako tržište EU za drvnu industriju predstavlja veliku šansu ali i izazov, no nužne su strukturne prilagodbe i oživljavanje razvojnih aktivnosti kako bi se nosila sa konkurencijom.

Vlada će, kako je tada najavljeno, i dalje svoje aktivnosti usmjeravati da pomogne tom sektoru kako bi se potaknula konkurentna proizvodnja i povećala ukupna konkurentnost tog sektora.

U sklopu Ambijente na ZV-u je održano i međunarodno znanstveno savjetovanje Drvo je prvo - znanjem i tehnologijom do konkurentnosti sektora šumarstva i prerade drva, a dodijeljena su i priznanja kvalitete najviše ocijenjenim proizvodima Mobil optimum, priznanja izlagačima za cjelovitost marketinškog nastupa te priznanja za najuspješnije ambijentalno izlaganje. (Hina/HT)

 

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox