Najava: Okrugli stol na temu "Kakav turizam doista želimo i možemo razvijati u RH"

Katedra za turizam povodom obilježavanja 90. obljetnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor, organizira Okrugli stol na temu: „Kakav turizam doista želimo i možemo razvijati u Republici Hrvatskoj?" koji će se održati u petak, 26. studenog 2010. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

 

Skupu će prisustvovati predstavnici sveučilišnih i znanstvenoobrazovnih institucija u području turizma u RH, predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, TZ Grada Zagreba, Udruge hrvatskih putničkih agencija, Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela, Instituta za turizam, Horwath Consultinga Zagreb i ostalih relevantnih subjekata u turizmu Hrvatske.

Ovaj skup ima za cilj dati poticaj rješavanju razvojnih problema turizma u RH, među kojima svakako treba izdvojiti probleme izrazite sezonalnosti, kapitalnih ulaganja u turizam, kao i odrednice nove turističke politike Republike Hrvatske.
S obzirom da se skup održava u vrijeme kada se rekapituliraju rezultati turističke sezone te polemizira o njenim učincima u nacionalnom gospodarstvu, očekuju se zanimljive rasprave ne samo za turističku struku, već i za širu javnost. (PS/MJ)

 

Foto: www.mvpei.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox