Najbolje hrvatske tajnice dolaze iz AKD-a, Unikom-a i Slovenskog doma KPD Bazovica

Časopis Poslovni savjetnik devetu godinu za redom organizirao je tradicionalnu nacionalnu konferenciju poslovnih tajnika/ica, voditelja/ica ureda i administrativnih djelatnika koja se ove godine održala u zagrebačkom kongresnom centru Antunović U sklopu edukativne konferencije dodijeljene su i godišnje nagrade „NajTajnica.hr“ za 2017. godinu. Nagrada se dodijelila u tri jednako vrijedne kategorije: za male i srednje tvrtke, velike tvrtke te za javne institucije.


Proglašeni laureati izbora „NajTajnica.hr“ 2017. godine su u kategoriji malih i srednjih tvrtki Andrijana Adžić iz tvrtke Unikom d.o.o., u kategoriji velikih tvrtki Andreja Lavicki iz tvrtke AKD d.o.o. te u kategoriji javnih institucija Eva Ciglar iz Slovenskog doma KPD Bazovica.

Časopis Poslovni savjetnik godinama  radi na afirmaciji tajničke struke te dodatnoj edukaciji svih administrativnih djelatnika. Tajnički poslovi često puta nedovoljno su cijenjeni te stigmatizirani kako se radi isključivo i samo o ženskom poslu. To je zaista nepotrebno jer su tajnički poslovi vrlo važni, složeni i zahtijevaju visok stupanj obrazovanja te znanje i po nekoliko stranih jezika. Tajnici, odnosno tajnice,  možda ne vode ključne pregovore no imaju bitnu ulogu u pregovaračkom timu i mogu utjecati na donošenje konačnih odluka svojih šefova, odnosno šefica, stoga se i često puta nazivaju produženim rukama menadžera. Ovogodišnji  laureati nagrade NajTajnica.hr rekli su nam kako su izuzetno sretne osobe jer rade posao kojeg vole,  stalno se educiraju, govore strane jezike, ljubazni su, susretljivi, imaju izražene komunikacijske vještine, poštuju rokove, ažurno rješavaju probleme i ne idu kući dok ne završe sve što treba.
Posjetitelje su i ove godine dočekala korisna i zanimljiva predavanja, od kojih izdvajamo predavanja Brune Šimleše, Nikše Sviličića, Kristine Ercegović, Marka Alerića, Darka Balaša i Marije Novak Ištok.

Tako su sudionici imali priliku naučiti što je pozitivna sebičnost, koje su komunikacijske vještine tajničkog posla, kako biti sretan i ispunjen u poslu, kako upravljati informacijama te kako vrijeme na poslu najbolje iskoristiti.

Trener i promotor zdravog života Mario Valentić tajnice je razgibao u okviru Healthy fit programa.

„To je svakako jedno lijepo priznanje za dugogodišnji rad kao tajnica - 17 godina u Siemensu i sad gotovo osam godina u AKD-u. Jedna potvrda dugogodišnjeg truda i zalaganja za što brži protok informacija i dokumenata, održavanja radne atmosfere, rješavanja problematičnih situacija. Jako sam zadovoljna takvim priznanjem i zahvaljujem svima koji su me izabrali.“, rekla je Andreja Lavicki iz tvrtke AKD d.o.o.

„Mislim, da uspjesi (općenito u životu) izgrađuju i oblikuju ljude. Sa svakim uspjehom, potvrdom, pohvalom i postignućem smo bogatiji i ispunjeniji, kao da je život jedno veliko stepenište, kojim se penjemo svakim danom preko nižih i viših stepenica. I ovu nagradicu smatram kao jednu malu stepenicu u svom životu, na koju sam stala s ponosom, jer je časna potvrda da u Slovenskom domu, Kulturno-prosvetnom društvu „Bazovica“ radimo dobro.“, istaknula je Eva Ciglar iz Slovenskog doma  KPD Bazovica d.o.o.

„Izuzetno mi je drago da se mijenja svijest u društvu o položaju tajnica u tvrtkama. Ono od čega drugi ljudi često zaziru, ja volim, jest komunikacija  sa ljudima i pomagati im u okviru mogućnosti, Imati socijalnu i emotivnu inteligenciju te voljeti svoj posao , smatram potrebnim. Najviše sam radila na sebi i svojem samopouzdanju. Kolege me često smatraju motivatorom, a onda je ova nagrada samo još jedan motiv meni osobno i potpora za daljnji rad i usavršavanje.“, naglasila je Andrijana Adžić iz tvrtke Unikom d.o.o.

O izboru-Kako smo odabrali laureate „NajTajnica.hr“ 2017.:

U suradnji s tvrtkom za mystery shopping Heraklea d.o.o. proveo se mystery calling - tajni kupci zvali su tvrtke, slali elektronske poruke tajnicam/tajnicima te im postavili razna pitanja tražeći informacije vezane uz njihovu tvrtku i poslovanje, a sve u svrhu pronalaska najbolje tajnice/ika 2017. godine. Cilj svega bio je utvrditi koliko su tajnice/ici ljubazne/i i snalažljive/i te imaju li potencijala za unapređenje svojih sposobnosti i na kojim područjima.

Istraživanje se provodilo kroz dva tjedna nakon čega smo obradom podataka došli do najboljih rezultata. Mjerenje se odnosi na osnovne segmente kvalitete usluge poput ljubaznog pozdrava, brzine odgovora, načina na koji se piše poslovni e mail i slično, a koji u današnjem poslovanju nikao ne bi smjeli izostati.

Autor: Svjetlana Pećinar

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox