Najprodavaniji modeli automobila na Njuškalu u ožujku

Najbrže prodan automobil putem Njuškala u prošlom mjesecu svog novog vlasnika je pronašao u svega 29 minuta od predaje, a radi se o BMW-u serije 3

Na Njuškalu, najvećem internetskom oglasniku u Hrvatskoj, u ovom trenutku oglašeno je više od 39 tisuća rabljenih automobila na prodaju, odnosno čak 65 različitih marki te 808 različita modela automobila.

Unatoč trenutnoj situaciji, interes za automobilima i dalje je visok, a Njuškalo je, uz osigurane popuste i besplatne dane oglašavanja, uveo i niz novih digitalnih proizvoda za jednostavnije oglašavanje. Oznakom na oglasu „Razgledavanje putem video poziva“ kupcima je sada moguće prezentirati automobil putem video poziva, a ovu su mogućnost prodavatelji već uključili za čak 4086 automobila. Za još jednostavniju prodaju rezervnih dijelova sada je moguće označiti i raspoloživost na skladištu, što je do sada uključeno na više od 7 tisuća oglasa te naglasiti mogućnost dostave, prema kojima kupci mogu pretraživati i kupovati dijelove.

Samo u ožujku predano je gotovo 14 tisuća novih oglasa osobnih automobila na prodaju. U TOP 3 modela koja su se najviše predavala za prodaju u ožujku su Renault Clio, VW Golf VII te VW Passat. Renault Clio je ujedno i jedini „nenjemački“ model automobila u TOP 10 najčešće predanih za prodaju u prošlom mjesecu.

Najprodavaniji modeli automobila na Njuškalu u ožujku

Što se same prodaje tiče, u ožujku je najprodavaniji model automobila bio VW Passat, dok su odmah iza njega Renault Clio, Škoda Octavia Combi te Volkswagen Polo. Osim prema modelima, zanimljiva je i podjela prodanih automobila u ožujku prema vrsti pogonskog goriva. Tako je gotovo dvije trećine svih prodanih automobila iz ožujka bilo s dizelskim motorom, dok je udio hibrida i električnih automobila u ukupnom broju prodanih tek 0,31 posto.Najbrže prodan automobil u prošlom mjesecu svog novog vlasnika je pronašao u svega 29 minuta od predaje, a radi se o BMW-u serije 3.

Zanimanje za kupnju osobnog automobila nakratko je palo s obzirom na krizu uzrokovanu koronavirusom, no u posljednjih 10 dana došlo je do oporavka potražnje za čak 26 posto.

Gledamo li prvu polovicu godine, prema trendu iz prethodnih godina, ožujak, travanj i svibanj su mjeseci s nešto većim udjelom ukupnom broju prodanih automobila, što nam jasno govori da je idealno vrijeme za prodaju limenog ljubimca. (ps/sm)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox