Najveća vinska fešta u vinariji Kutjevo d.d.

 

Proslava Vincelova najveća je tradicionalna pučka svetkovina loze i vina Slavonije i Kutjeva, vezano za zaštitnika loze Sv.Vinka, koja se kalendarski slavi u siječnju svake godine.

Uz prvo rezanje trsa i zalijevanje vinom, blagoslov vinograda, ali i neizostavan zabavan i gastronomski program, Kutjevo d.d. je i ove godine obilježilo početak vinogradarske godine i tradicionalno Vincelovo, u povodu blagdana Sv. Vinka. Više od tisuću gostiju i njihovi domaćini komentirali su kako su prošlogodišnje smjerne molitve Sv. Vinku pomogle da se dobije vrhunsko vino u kojem se uživalo tijekom cijele proslave.

Svaki gost je prilikom dolaska na jedan od najljepših vinogradarskih položaja Vinkomir na kojem se fešta i održavala dobio etui i čašu, kako bi mu ruke bile slobodne za roštilj uz vinogradarsku vatru. Druženje uz pečene kobasice, šarane na rašljama i nagrađivano vino iz berbe 2015. su dodatno uveseljavali poznati tamburaški sastavi Bisernica i Dyaco, koji su zvukom tamburica stvorili potpuni ugođaj na Vinkomiru.

Kutjevo d.d. je kao domaćin u dobroj organizaciji nakon tradicionalnog druženja uz vinogradarsku vatru, otvorio vrata VIP šatora u kojem je više od tisuću gostiju; poslovnih partnera, veleposlanika Rusije, Kine, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine imalo priliku slaviti Vincelovo uz slavonske gastronomske delicije, bogatu paletu vina iz Kutjevačkog podruma i razigrane tamburaške pjesme. Od uzvanika iz političkog, sportskog, estradnog života koji su također prisustvovali velikoj fešti imali smo priliku vidjeti, g. Stjepana Mesića, nogometaša Tomu Šokotu sa suprugom i modelom Eminom Škotom, fotografa Damira Hoyku, voditeljicu Vanju Halilović, poduzetnicu Vanju Mamić i mnoge druge.

Kao i svake godine dosad, Kutjevo je za svoje goste i ove godine pripremilo iznenađenje večeri tj. goste iznenađenja koji su uzvanike zabavljali dugo u noć. Tako su se ovom prilikom Mladen Grdović uz pratnju čuvenog harmonikaša Šerbe pobrinuli da atmosfera do kraja bude ispunjena.

Oko ponoći smo imali priliku uživati u bogatom vatrometu koji je zaokružio večer. Unatoč zimi, brojna oplemenjena i ozarena lica napustila su ovogodišnje Vincelovo s lijepim uspomenama do iduće godine.

O Kutjevu d.d.

Kutjevački podrum je najstarija hrvatska vinarija čija tradicija seže 8 stoljeća u povijest. Kutjevo se ponosi svojom Graševinom koja predstavlja 80% ukupne proizvodnje Kutjevačkog podruma i najpoznatija je tržišna marka u Hrvatskoj. No, osim toga njegujući tradiciju vinarija ima najveću i najstariju vinsku arhivu, a dići se i sa svojim ledenim vinima koji predstavljaju najjači izražaj prirode koji grožđe predaje vinu.

U svijetu je malo vinogorja u kojima uspijevaju ovakva velika vina što potvrđuje i osvojena medalja Šampiona u kategoriji prirodno desertnih vina na 1. Nacionalnom ocjenjivanju –Vina Croatia- u Zagrebu 2015. za Traminac ledeno vino 2011. Osvojio je osim toga i Regionalno zlato, najprestižniju medalju na ovogodišnjem Decanteru te srebrenu medalju na Concours Mondialu u Bruxellesu.

Na domaćoj vinskoj sceni je također briljirao i može se pohvaliti velikom zlatnom medaljom na izložbi vina kontinentalne Hrvatske, Sv. Ivan Zelina 2015., uz to je i najbolje ocijenjeno vino drugih sorti na ovogodišnjem Festivalu graševine te Šampion Bonavite 2015.

Kutjevo d.d. su jedan od simbola hrvatske kontinentalne vinske kulture i vinski znalci ih prepoznaju kao sinonim kvalitete i pouzdanosti, a potvrdile su to i brojne medalje i priznanja sa sajmova i izložbi u zemlji i svijetu.

Više informacija na Kutjevo.com i Facebook.com/Kutjevo

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox