Najveći brod u povijesti Jadrolinije stigao u Hrvatsku

Danas, 18. travnja, prilikom dolaska u Hrvatsku, „Dalmacija“ najveći brod u povijesti Jadrolinije, pozdravila je Jadroliniju, njezine djelatnike te Rijeku i cijeli Kvarner. Brod je zatim produžio prema brodogradilištu Viktor Lenac gdje će biti prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije.


Brod „Dalmacija“ investicija je vrijedna 18 milijuna eura koja za Jadroliniju označava poboljšanje usluge na međunarodnim linijama s Italijom. Riječ je o brodu koji je donedavno nosio ime „Oslofjord", a izgrađen je 1993. godine u norveškom brodogradilištu norveškom brodogradilištu Fosen Mekaniske Verksteder AS, zatim 2014. godine rekonstruiran u STX-u u Finskoj prema projektu OSK designa koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.

„Dalmacija" je najveći brod u povijesti flote Jadrolinije. Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1 800 osoba i 350 automobila. Ovaj brod namijenjen je održavanju međunarodne linije Dubrovnik – Bari, a svojim karakteristikama Jadroliniji omogućava promjenu koncepta linije u dnevnu liniju sa čak deset putovanja tjedno u visokoj sezoni. „Dalmacija" putnicima kroz 8 paluba punih sadržaja nudi dva restorana, tri bara, grill bar, igraonica za najmlađe, otvorene palube, zahvaljujući kojima će putovanje između dvaju obala Jadrana proteći ugodno i brzo.

Jadrolinija je ponosna na ovo ulaganje kojim se nastavlja kontinuitet obnove bijele flote i modernizacija poslovanja.

Održavanje međunarodnih linija za Jadroliniju je duga tradicija. Još od vremena Jadrolinija cruises, pa sve do današnjih veza s Italijom, putnici nam se rado vraćaju. No, svejedno moramo razmišljati i o svojoj konkurentnosti na međunarodnom tržištu te se prilagođavati trendovima i potrebama putnika. Sigurni smo da brod „Dalmacija“ sa svim svojim sadržajima, kapacitetom i brzinom, donosi osvježenje i promjenu koja će naići na veliko odobravanje od strane naših putnika. Razvijamo tako sve aspekte poslovanja Jadrolinije i izgrađujemo bijelu flotu na koju čitava država može biti ponosna, izjavio je predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta.

Da brod „Dalmacija“ nastavlja dugu tradiciju međunarodnih linija govori i njegovo ime. Naime, „Dalmacija“ je bio i putnički brod izgrađen 1965. godine iz perioda Jadrolinija cruises te je povezivao Hrvatsku s lukama čitavog Mediterana.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox