Nakon 12 godina odlazi Niko Bulić?

Unatoč tome što još uvijek nema službene potvrde čini se da nakon tri mandata i punih 12 godina Niko Bulić napušta mjesto direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, piše Jutarnji list.

Prema izvorima bliskim premijeru Zoranu Milanoviću čini se da odlazi Niko Bulić, a netko drugi će preuzeti vjerojatno jedno od najboljih radnih mjesta u državnoj upravi, ali možda i u državi. Posao je podrazumijevao puno putovanja i uživanja, veliki budžet ali ne baš veliku odgovornost. Ako se tome pridoda i to da nema baš previše posla dolazimo do zaključka da je to zaista odlično radno mjesto. 

Za direktora HTZ-a Niko Bulić izabran je 1999., na prijedlog tadašnjem ministra Ivana Heraka. Davne 1974. Bulić je diplomirao na dubrovačkom Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu i počeo raditi kao pomoćni recepcioner u cavtatskoj Croatiji. Za samo dvije godine od noćnog recepcionera postao je pomoćnik šefa recepcije, pa izvršni direktor prodaje, zatim rukovoditelj odjela na Babinu Kuku. Karijeru jednog od glavnih stratega hrvatskog turizma Bulić započinje 1991. kada dolazi na mjesto zamjenika turizma Janka Vranyczanyja Dobrinovića. U proljeće 1993. postao je ministar turizma, ali 1997. kada je napokon krenulo u turizmu Buliću se događa skandal. Njegova supruga javila se pod djevojačkim prezimenom na natjačaj koji je HTZ objavio za turistički slogan. Sa sloganom Hrvatska - raj na zemlji, osim skandala doživjela je i osudu stručne javnosti. Osvojenih 12.000 kuna Bulićeva supruga dala je u humanitarne svrhe. 

Unatoč dugovječnosti na čelnoj poziciji neki mu ipak zamjeraju da nije napravio sve što je trebao. Sve te godine nije iskoristio da brendira Hrvatsku kao destinaciju. Niko Bulić je pametan čovjek. U zemlji u kojoj je politika ušla u sve pore društva, Bulić se mudro drži one stare dubrovačke "sa svima u dobre, sa nikim iskreno", govore o Buliću sugovornici koji su htjeli ostati anonimni. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 16. prosinca 2011.
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox