Nakon Brazila i Argentina priznaje Palestinu u granicama prije 1967.

Argentinska vlada objavila je da je odlučila priznati palestinsku državu u njezinim granicama prije 1967. godine čime je slijedila primjer susjednog Brazila koji je takvu odluku objavio prošli tjedan.

 

Predsjednica Cristina Fernandez pismeno je o toj odluci obavijestila predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa. Nastupilo je vrijeme za priznanje Palestine kao slobodne i neovisne države - rekao je ministar vanjskih poslova Hector Timerman u Buenos Airesu i dodao da Argentina u tome dijeli mišljenje svojih partnera Brazila i Urugvaja.

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva poslao je pismo slična sadržaja palestinskoj vladi, objavljeno je prošlog tjedna. Argentinska vlada ističe da je priznanje u skladu s njezinim stajalištem da palestinski narod ima pravo na neovisnu državu, a Izrael pravo na miran život sa susjedima u svojim sigurnim i međunarodno priznatim granicama. Vlada dodaje da je priznanje odgovor na zahtjev predsjednika Abasa izrečen za njegova lanjskog posjeta Argentini. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox