Nakon deblokade računa Konstruktor nastavlja radove na dionicama HAC-a i HC-a

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je izvijestilo da će splitski Konstruktor Inženjering, nakon što je jučer deblokiran račun te tvrtke, nastaviti te ubrzati izvođenje radova na dionicama autocesta i cesta čije projekte vode Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste.

Građevinsko poduzeće Konstruktor Inženjering d. d. iz Splita nastavit će, te ubrzati izvođenje radova na dionicama autocesta i cesta čije projekte vode Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste nakon što je jučer, 21. kolovoza deblokiran račun te tvrtke, priopćeno je iz Samostalne službe za odnose s javnošću Ministarstva.

U Hrvatskim autocestama, kako se navodi, očekuju da će Konstruktor Inženjering uskoro nastaviti radove na izgradnji dionice Buševec-Lekenik na autocesti A11 Zagreb-Sisak, na izgradnji mosta Drava na autocesti A5 granica Republike Mađarske-Osijek-Svilaj, na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik na izgradnji dionice Ravča-Ploče i vijadukta Otrić-Seoci te na izgradnji spojne ceste Zagvozd-Baška Voda i tunela Sveti Ilija.

Zbog blokade računa Konstruktora na projektima koje vode Hrvatske ceste radovi su bili usporeni na dionicama Trogir-Split/poddionica Kaštel Stari-Plano, potom Majdan-Jamani-Klis(Grlo); dionica ceste Solin-Klis, spoj na A1 te dionici Sv. Kuzam-Križišće, LOT 4 Kuk-Križišće.

Ministarstvo prenosi kako su iz Konstruktor inženjeringa javili Hrvatskim cestama da se najprije može pokrenuti gradilište na dionici Majdan-Jamani-Klis(Grlo), a dinamika radova za ostale dionice bit će poznata naknadno.

U Hrvatskim autocestama i Hrvatskim cestama nadaju se da će izvođač radova Konstruktor inženjering d.d. zbog evidentnih dosadašnjih kašnjenja u izvođenju radova nadoknaditi kašnjenja i završiti radove u skladu sa ugovorenim i planiranim rokovima, zaključuje se u priopćenju Ministarstva pomorstva, pometa i infrastrukture. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox