Nakon godine dana FlixBusom ponovno iz Zagreba do Beograda

FlixBus, sinonim za prijevoz putnika autobusom diljem Europe, nakon više od godine dana mirovanja u Srbiji ponovno uspostavlja međunarodnu autobusnu vezu između Zagreba i Beograda.


Zahvaljujući sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji te sve većoj procijepljenosti kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji te u ostalim europskim zemljama, povećava se i potreba za kretanjem stanovništva. Shodno tome, FlixBus od 20. svibnja ponovno uspostavlja međunarodne autobusne linije prema Srbiji do 4 puta tjedno povezujući tako Zagreb s Beogradom.

Imali smo namjeru započeti s otvaranjem mreže linija prema Srbiji i ranije, kao i prema drugim europskim zemljama gdje su epidemiološki uvjeti to ranije i dozvolili. Na žalost to ranije nije bilo moguće, no potražnja putnika za putovanjima, koja vidno raste kako se epidemiološka situacija popravlja, potaknula nas je da ipak krenemo, izjavio je Ante Grbeša direktor FlixBus CEE South regije.

S obzirom na optimistična očekivanja, FlixBus u svibnju i lipnju pokreće sve međunarodne linije na kojima je prometovao 2019. godine. Ove sezone će Flixbus ponovno povezati Hrvatsku sa 50 destinacija u osam država, koje su ujedno i ključna emitivna tržišta za Hrvatsku – Njemačka, Slovenija, Poljska, Austrija, Italija, Češka, Mađarska i Srbija.

Epidemiološke mjere popuštaju u mnogobrojnim europskim državama te se zajedno s našim autobusnim partnerima radujemo povratku u sve većem opsegu. Nadamo da će nam situacija to i dozvoliti te da će planirano otvaranje većine mreže linija iz rekordne 2019. godine biti u potpunosti ispunjeno – zaključio je Grbeša.

Gdje se mogu pronaći detaljnije informacije

Sve dostupne destinacije i polasci za nadolazeću sezonu mogu se već sada provjeriti putem web stranice, besplatne aplikacije ili na nekim od mnogobrojnih označenih FlixBus prodajnih mjesta te kupiti karte. Uz otvaranje autobusnih linija, putnicima FlixBusa osigurati će se i dodatne pogodnosti kroz posebne promotivne aktivnosti.

Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na  taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika.

Kako se epidemiološka situacija, a u skladu s tim i mjere, stalno mijenjaju, svim našim putnicima savjetujemo da se prije putovanja informiraju o epidemiološkim mjerama drugih država kojih se potrebno pridržavati prilikom prelaska državnih granica putem službenih stranica Vlade HR. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox