Nakon Pavićevog "nemam komentara" i Hebrangovih "priča iz kafića", Matušić tvrdi: Iza prosvjeda stoje SDP i HNS

Saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić izjavio je kako HDZ ima pouzdane obavijesti da su iza prosvjeda u Zagrebu i Splitu stajali SDP i Hrvatska narodna stranka (HNS).

 

Matušić je za Hinu izjavio kako imaju pouzdane informacije da su se visoki dužnosnici SDP-a uoči splitskih prosvjeda sastali s organizatorima prosvjeda, a predsjednik HNS-a Radimir Čačić se prije prosvjeda u Zagrebu sastao sa Željkom Sačićem, jednim od organizatora prosvjeda, u ljetnikovcu u Kaštelanecu pokraj Varaždina.
Matušić je naveo da je točan i podatak koji je iznio potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang da su neki huligani u Zagrebu dobivali 250 kuna za prosvjed.

Upitan o medijskim nagađanjima o nadnevku parlamentarnih izbora Matušić je rekao kako najprije treba završiti pregovore s Europskom unijom (EU), raspisati referendum te onda organizirati parlamentarne izbore. Podsjetio je da je izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio da Hrvatska treba najprije završiti pristupne pregovore s EU-om i tek onda odrediti datum parlamentarnih izbora.
U zadnjoj smo, kritičnoj fazi pregovora i do kraja lipnja bi trebali završiti. Nakon toga će se raspisati referendum, a onda su na redu izbori koji će biti u zakonskom roku - kazao je.

Matušić je rekao kako ne želi nagađati o nadnevku izbora niti za to ima razloga. (Hina/MJ)

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox