Nakon popuštanja mjera, uspostava međunarodnih autobusnih linija

Nakon novih popuštanja mjera od početka ožujka, te zahvaljujući boljoj epidemiološkoj situaciji, povećava se i potreba za daljnjim kretanjem stanovništva. Shodno tome, FlixBus od 15.3. ponovno uspostavlja međunarodne autobusne linije prema Rimu i Parizu te uspostavlja veći broj polazaka između Hrvatske i Njemačke.


Tako će 4 do 5 puta tjedno Zagreb odnosno Vukovar biti povezani s Lyonom, Münchenom i Frankfurtom, dok se istovremeno povećavaju i dnevni polasci među hrvatskim gradovima poput Zagreba i Zadra ili Splita. Europski gradovi koji su dio ovih međunarodnih veza, a za kojima se također pokazao interes u smislu redovite migracije stanovništva su i Firenca, Bologna, Baden-Baden te Strasbourg.

Zbog svog fleksibilnog poslovnog modela, uspijevamo uspostavljati autobusne veze shodno potražnji. S obzirom da se približavaju blagdani, već se nazire potreba za povećanim brojem polazaka iz i prema određenim europskim gradovima, ali i unutar Hrvatske. Naše polaske redovito prilagođavamo trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Europi te ponovno uspostavljamo autobusne veze s novim destinacijama ovisno o razvoju daljnje situacije i tržišne potražnje.  - izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Iako su se navike putnika promijenile, te putovanja autobusom trenutno još uvijek predstavljaju nužnost u svrhu povezivanja obitelji i prijatelja ili za neodgodiva poslovna putovanja, potražnja  ipak jača. Prilikom planiranja putovanja, osobito onih u vrijeme većih kretanja kakva se očekuju za vrijeme predstojećih uskrsnih blagdana, važno je zadržati svijest o pridržavanju epidemioloških mjera te biti odgovoran za sebe i druge.

Sve dostupne destinacije i polasci od 15.3., otvoreni su za prodaju te se mogu se već sada provjeriti odnosno kupiti putem web stranice ili aplikacije.

Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox