Napokon stižu plaće za radnike Diokija?

Dioki d.d. objavio je danas na Zagrebačkoj burzi obavijest da je s turskim investitorom Caliskanom usuglašena dokumentacija potrebna za zaključenje transakcije kojom se omogućuje plaćanje avansa za isplatu zaostalih plaća radnicima Diokija i Dina Petrokemije.

Vezano uz ponudu turskog investitora Caliskan obavještavamo javnost da je dokumentacija potrebna za zaključenje transakcije usuglašena, kaže se u obavijesti Uprave Diokija.

U tijeku su aktivnosti vezane uz tehničku provedbu transakcije kao preduvjet za izdavanje garancije, kojom će se omogućiti plaćanje avansa potrebnog za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki i Dina Petrokemija. Realizaciju transakcije predviđamo početkom sljedećeg tjedna, stoji u obavijesti.

Isplata idući tjedan?

Prema prijašnjim informacijama, radi se o ulasku Caliskana u tvrtku Adriaoil iz sastava Dioki Grupe, za što će turski investitor uplatiti avans od 5 milijuna eura koji će poslužiti za isplatu zaostalih plaća radnicima Diokija i Dine. To znači da bi radnici svoje zaostale plaće, zbog kojih su proteklih mjeseci održali niz prosvjeda, mogli napokon dobiti početkom idućeg tjedna.

Uprava Diokija i turski investitor također nastoje usuglasiti dokumente koji bi trebali omogućiti provedbu programa restrukturiranja i ponovnog pokretanja proizvodnje u omišaljskoj Dina Petrokemiji a, prema nekim medijskim spekulacijama, možda i u pogonu Diokija na zagrebačkom Žitnjaku. (Hina/jk)

 

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox