Nastavak preustroja Saaba

Švedski sud presudio je u ponedjeljak da Saab može nastaviti preustroj nakon što je pregledao planove dvije kineske kompanije koje planiraju uložiti 660 milijuna eura u posrnuli brend i ukinuti 500 radnih mjesta.

 

Okružni sud u Vanersborgu donio je odluku nakon što je proučio planove kompanija Zhejiang Youngman Lotus Automobile i Pang Da Automobile Trade i saslušao mišljenja vjerovnika, rekao je glasnogovornik suda Peter Rosen.

Dvije kineske tvrtke objavile su da mogu osigurati 50 milijuna eura za premošćivanje nelikvidnosti tog proizvođača automobila. Također planiraju ubrizgati 610 milijuna eura kako bi ponovno pokrenuli proizvodnju, podmirili dugove i financirali poslovanje švedske kompanije u razdoblju od 2012. do 2013.

Kompanije su u petak postigle načelni sporazum o kupnji Saaba od Swedish Automobilea, nizozemske kompanije svojedobno poznate pod nazivom Spyker Cars, za 100 milijuna eura, u najnovijem pokušaju spašavanja posrnule kompanije koja se bori za opstanak otkad je prodana General Motorsu u 2010. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox