Nastavak suradnje Ericssona Nikole Tesle s MUP-om i Ministarstvom pravosuđa i uprave RH

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je nove poslove s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske vrijedne ukupno oko 35 milijuna kuna.


U suradnji s tvrtkama Securitas Hrvatska i Hidraulika Promet, Ericsson Nikola Tesla je s MUP-om RH potpisao ugovor vezan uz nastavak provedbe projekta „Zelene granice“ koji ima za cilj uspostavu nadzora nad državnom granicom sukladno Schengenskim pravilima. Suradnja se odnosi na opremanje terenskih vozila MUP-a visoko sofisticiranom video opremom povezanom sa središnjim nacionalnim kao i lokalnim centrima za nadzor državne granice. U ovom području u suradnji s tvrtkom Securitas Hrvatska s MUP-om je potpisan i ugovor vezan za stacionarne sustave koji se odnosi na opremanje dodatnih lokacija video opremom i softverom koje funkcionalnostima odgovaraju Schengenskim pravilima.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave RH, Ericsson Nikola Tesla potpisao je ugovor vezan uz usluge unaprjeđenja, dorade i nadogradnje ZUP IT sustava te edukacije korisnika. Ugovoreni poslovi uključuju izradu IT sustava za podršku upravljanju procesima i kvalitetom u javnoj upravi. Cilj projekta je uslugama unaprijediti postojeći Jedinstveni aplikativni sustav za praćenje i nadzor upravnog postupanja (ZUP IT sustav) kojim se prikupljaju podaci u cilju unaprjeđenja praćenja upravnog postupanja i odlučivanja u javnopravnim tijelima te otklanjanja nepotrebnih upravnih postupanja. Postojeći ZUP IT sustav bit će unaprijeđen doradom trenutnih i dodavanjem novih funkcionalnosti u sustav, na prijedlog primarnih korisnika sustava.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox