Nastavlja se zapošljavanje mladih bez roditeljske skrbi

Davor Javorovic/PIXSELL

Otvorena medijska grupacija osmislila je program pomoći pri zapošljavanju mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji je usprkos ekonomskoj krizi u 2012. godini omogućio 40 zaposlenja! 

Stoga nastavljaju s direktnim spajanjem djelatnika Odjela ljudskih resursa društveno odgovornih kompanija i mladih bez roditeljske skrbi u obliku simulacije razgovora za posao kako bi dobili priliku uključiti se na tržište rada.

Dvadesetak mladih bez roditeljske skrbi uz pomoć djelatnika INA-e naučilo je kako napisati životopis te se uspješno predstaviti na razgovoru za posao. U prvom ovogodišnjem „Informativnom programu za zapošljavanje“ mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi sjest će nasuprot vrhunskih HR menadžera INA-e, Kauflanda, Peveca, Cinestara, Adecca, 3M-a i Europlakata. Osim toga, motivacijski govor mladima održat će gosp. Damir Markovina, priznati kazališni i televizijski glumac koji će ujedno moderirati događaj.

O sezonskom zapošljavanju mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi na crpkama INA-e kao primjeru društveno odgovornog poslovanja govorit će gđa. Ivana Vukas Kovačević, direktorica Službe za razvoj i obrazovanje INA-e d.d. dok će gđa. Anita Juka, članica Upravnog odbora OMG-a informirati o osnivanju fonda za financiranje vozačkih ispita. Dodajmo kako veliku ulogu u postizanju ovako dobrih rezultata imaju i mediji koji su redovito izvještavali o potrebama mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi prilikom zapošljavanja te time pridonijeli osvješćivanju poslodavaca o društveno odgovornom poslovanju. Trend društveno odgovornog poslovanja osvijestio je poslodavce o predrasudama koje sposobne mlade ljude ostavljaju bez posla te kako mladi iz sustava socijalne skrbi imaju jednako pravo na perspektivnu budućnost i sudjelovanje u napretku društva. (PS)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox