Nasuprot Arene kompleks od 250 milijuna eura

Penthouse s terasama, inozemni vrtić, osnovna i srednja škola, privatno sveučilište, poliklinika, poslovni hotel, sportska igrališta i drugi sadržaju trebali bi se izgraditi na južnom prilazu gradu nasuprot Arene Zagreb, saznaje Jutarnji list.

 

Projekt je nazvan Savski park istok i trebao bi se realizirati uz Jadransku aveniju nasuprot Arene Zagreb na 80.000 metara kvadratnih velikom zemljištu. Riječ je projektu tvrtke CCS ulaganja koji je vrijedan 250 milijuna eura, a koji bi se trebao početi ostavrivati do ožujka iduće godine.  Za Jutarnji je list Predrag Đorđević, predsjednik Uprave iste tvrtke, komentirao kako je projekt napravljen vrlo studiozno i kako su na njemu radili i sami građani.

Budući da su građani u istraživanjima napomenuli kako ne vole stanovati u neboderima, odlučeno je kako će se raditi penthousei s terasama koji će se kaskadno spuštati i tako pružati pogled na Savu i Jarun.

Proces je urbanizacije tog područja zapeo na predstojećem Urbanističkom planu grada Zagreba jer nije bio usklađen sa zahtjevima Hrvatskih voda, navodi Jutarnji list. Skupština grada 26. veljače bi trebala odobriti novu verziju UPU-a, pa će sporna prometnica koja je trebala prolaziti tim područjem, biti pomaknuta za 70 metara i razdjeljivati poslovnu od stambene zone. (SJ)

 


 

Izvor: Jutarnji list, izdanje 17.1.2011.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox