Natječaj za hrvatske polaznike UWC programa u generaciji 2016.-2018.

Udruga UWC Hrvatska provodi izbor kandidata/kandidatkinja iz Hrvatske za pohađanje dvogodišnjeg UWC / International Baccalaureate (IB) programa i kratkih UWC programa, te sukladno dodijeljenim mjestima i stipendijama izabrane hrvatske kandidate nominira za pojedine UWC programe.
U sklopu trenutnog natječaja, za generaciju 2016.-2018., dostupno je pet stipendija za učenike/ce srednjih škola, i to tri pune (100%) i dvije parcijalne (75%) stipendije za UWC koledže u Armeniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Kanadi i Nizozemskoj, u ukupnoj vrijednosti 216.640,00 EUR. Popis dostupnih kratkih UWC tečajeva bit će poznat koncem 2015. ili u prvoj polovici 2016. godine.
United World Colleges (UWC) je federacija 15 međunarodnih škola i 145 nacionalnih odbora s misijom da obrazovanje učine „snagom koja ujedinjuje narode, nacije i kulture za mir i održivu budućnost“.
Na natječaj se mogu prijaviti svi učenici i učenice srednjih škola u Hrvatskoj s četverogodišnjim trajanjem, hrvatski državljani, koji će u šk. god. 2015./2016. završiti drugi ili treći razred. Željeli bismo da ova izvanredna obrazovna prilika bude dostupna čim širem krugu polaznika, iz svih dijelova Hrvatske!
Poveznica na tekst natječaja: http://www.uwc.hr/index.php/kandidati/natjecaj-2016-2018
Krajnji rok za zaprimanje prijava kandidata je utorak, 27. listopada 2015. Prijave se dostavljaju se redovnom ili preporučenom poštom, te moraju biti zaprimljene u navedenom roku.
Izborni postupak, ovisno o broju zaprimljenih prijava i odluci Izbornog povjerenstva, podrazumijeva dva ili tri kruga izbora, od čega se u prvom krugu izbor provodi temeljem dostavljene dokumentacije, a u drugom krugu na temelju razgovora s članovima Izbornog povjerenstva, koji će se održati tijekom studenoga ili prosinca 2015. u Zagrebu. Treći krug može uključivati dodatne i završne testove ili aktivnosti u svrhu konačnog izbora kandidata.
Više o natječaju, United World Colleges koledžima i IB diplomi možete saznati na stranicama:
- United World Colleges: www.uwc.org
- UWC Hrvatska: www.uwc.hr (uključivo tekst natječaja i obrasci)
- FB stranica UWC Hrvatska: https://www.facebook.com/UWCHrvatska
- Agencija za odgoj i obrazovanje (priznavanje inozemskih obrazovanih kvalifikacija): http://www.azoo.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2702&Ite...
- International Baccalaureate Organization: www.ibo.org
Od osnivanja UWC sustava 1962. do danas UWC koledže i programe završilo je 120 hrvatskih učenika i učenica, za što su primili stipendije u vrijednosti preko 5,5 mil. EUR. Zainteresirani nastavnici, učenici i roditelji/skrbnici slobodno se mogu obratiti za dodatne informacije na selekcije@uwc.hr, i na mob. 098 1361 955 u vremenu 10-15 sati. (PS/SŠ)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox