Navike poslovnih korisnika i nove mobilne tarife

Hrvatski Telekom obogatio je i unaprijedio svoju ponudu mobilnih tarifa za poslovne korisnike, koji sada uz najbrži 4G internet od 150 Mbit/s dobivaju i višu razinu sigurnosti i veći prostor za pohranu uz bolje ponudu roaminga i internacionlnih poziva. Novim tarifama HT omogućuje najbolji izbor prilagođen u potpunosti potrebama korisnika na najboljoj mreži, s najvećom 4G pokrivenosti i najvećim brzinama. „Najbolje tarife“ korisnicima nude individualizirani pristup u izboru tarifa, uz niz pogodnosti unutar najbrže 4G mreže u Hrvatske.Nove tarife odgovor su na želje poduzetnika izražene u istraživanju koje je za HT među 200 hrvatskih malih poduzetnika i njihovih zaposlenika provela agencija Ipsos Puls. Istraživanje je pokazalo da je sigurnost podataka i njihovo čuvanje najvažnije za 45 posto malih poduzetnika, zbog čega je HT svim svojim poslovnim korisnicima u tarife uključio uslugu pohrane podataka (Cloud Storage) i sigurnosnu aplikaciju Lookout.

Podaci maksimalno sigurni na serverima HT-a u Hrvatskoj
Podaci poslovnih korisnika mobilnih usluga HT-a koje je korisnik uploadao na Cloud Storage maksimalno su sigurni, jer se čuvaju na serverima u podatkovnom centru HT-a, koji se nalazi u Hrvatskoj. Usluga je sinkronizirana sa svim uređajima korisnika koji tako može, primjerice, sa svog laptopa pristupiti podacima koji se nalaze na njegovu telefonu. Unutar Cloud Storagea korisnici također imaju i mogućnost integracije drugih pružatelja diskovnih prostora u oblaku, što omogućuje slanje, primanje i dijeljenje velikih datoteka bez poteškoća ili zatrpavanja e-mail sandučića.

Dodatnu sigurnost pruža aplikacija Lookout, koja također dolazi u svim poslovnim tarifama HT-a. Uz Lookout korisnik nikada ne može izgubiti svoje podatke, čak i ako izgubi svoj mobitel ili mu ga ukradu. Lookout omogućuje lokaciju i slanje prilagođenih poruka na izgubljeni uređaj, nadzor zlonamjernih postupaka, backup kontakata i fotografija, a korisnika upozorava kada se ukloni SIM kartica, uređaj prebaci na zrakoplovni način rada ili kada nema pristup internetu dulje od pet minuta.

S aplikacijom Lookout i pohranom podataka, poslovni korisnici HT-ovih mobilnih usluga mogu biti sigurni u svaku transakciju prilikom mobilnog plaćanja te u potpunu sigurnost i dostupnost dokumenata pohranjenih na svom mobilnom uređaju.

Cloud Storage i Lookout ne naplaćuju se dodatno, a Cloud Storage ne troši podatkovni promet tarife.

Poduzetnici žele roaming po potrebi
Istraživanje Ipsos Pulsa pokazalo je da više od 70 posto korisnika želi sudjelovati u kreiranju svoje tarife, a iako roaming nije od presudne važnosti, mali poduzetnici željeli bi ga imati u tarifi, ali uz mogućnost aktivacije po potrebi. Upravo za njih je HT pripremio tarife Najbolja Traveler+ i Najbolja Executive+, koje nude dva puta, odnosno pet puta besplatnu aktivaciju opcija Travel&Talk day i Travel&Work day sa 100 minuta razgovora ili 100 MB roaminga, što je više nego dovoljno za bezbrižno surfanje i pričanje u roamingu.

S obzirom da 44 posto HT-ovih poslovnih korisnika preferira uključene pozive iz Hrvatske prema zemljama Europskog gospodarskog prostora (EU, Island, Lihtenštajn i Norveška), u ove dvije tarife uključeno je i 100 odnosno 1000 besplatnih minuta razgovora svaki mjesec prema tim zemljama .

Najpopularnije usluge navigacija i zaštita podataka
Prema istraživanju Ipsos Pulsa, gotovo 50 posto korisnika usluga HT-a ima tarifu koja ih zadovoljava , dok 22 posto gotovo svaki mjesec premaši tarifno ograničenje. Kada ga prijeđu, većina korisnika (58 posto) prelazi na manju brzinu pristupa koju im omogućuje tarifa, dok ih 23 posto kreće u potragu za besplatnom Wi-Fi mrežom. Među ponuđenim opcijama dodatnog podatkovnog prometa prednjači automatska aktivacija dodatnog prometa u istoj količini koja je uključena u tarifu (28 posto korisnika), dok je najmanje popularna kupnja dodatnog prometa po megabajtima (7 posto).

Usluge s dodanom vrijednošću ne utječu bitno na izbor poslovnih tarifa: 62 posto ih uopće nema u tarifi, a šest posto ih ima, ali ih uopće ne koristi. Među poduzetnicima koji žele dodatne usluge, najpopularnija je navigacija, za koju je 36 posto korisnika spremno i dodatno platiti, potom sigurnost osobnih podataka i njihovo čuvanje (27 posto) te pomoć na cesti, koju je spremno dodatno platiti 26 posto korisnika.

Investicije u izgradnju infrastrukture za brzi internet
HT je početkom ove godine pokrenuo veliki investicijski ciklus, vrijedan 1,3 milijarde kuna. Investicije su prije svega usmjerene upravo u izgradnju infrastrukture za brzi internet. Planira se da će se do   kraja godine ostvariti pokrivanje 60 posto populacije 4G pokretnom mrežom s brzinama do 150 Mbit/s.

Dodatne informacije o Poslovnim tarifama
Poslovni korisnici mogu odabrati Najbolju tarifu za svoje potrebe i uz to dobivaju i niz pogodnosti:

  • - 4G brzina uključena je u tarifama (osim u najmanjoj Mala+ tarifi)
  • - Najveće 4G brzine na tržištu do 150 Mbit/s uključene su u Imam sve+ i Premium+ tarifu. U promotivnom periodu svi korisnici koji uzmu Surfam+ tarifu mogu ostvariti prednost da imaju brzinu do 150 Mbit/s u svojoj tarifi
  • - Korisnici već od tarifa Surfam+ i Pričam+ mogu odabrati jednu od dodatnih usluga kojima će obogatiti svoju tarifu, a cijena im je uključena u mjesečnu naknadu (MAXtv2go basic paket, - Navigaciju ili Pomoć na cesti.) U višim tarifama korisnici biraju jednu od šest usluga (dodatno mogu izabrati između MAXtv2go sportskog paketa, Deezera i Lookout zaštite).
  • - Korisnik dodatnu opciju može zamijeniti s drugom opcijom nakon šest mjeseci
  • - Mogućnost spajanja više govornih i mobile net tarifa u grupnu tarifu na temelju čega korisnik ostvaruje popust na svaku pojedinačnu tarifu

Više o Najboljim tarifama za poslovne korisnike:
Poslovni voice - https://www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/mobilne-usluge/pretplatnici/tarife-poslovne
Poslovni data - https://www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/mobilne-usluge/mobilni-internet/tarife-pojedinacne-poslovne

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox