NDH: Josipović vodi premlohavu politiku prema Tadiću

Nezavisni dragovoljci hrvatski (NDH) osudili su na konferenciji za novinare "neprimjereno kritiziranje" pozdrava premijerke Jadranke Kosor hrvatskim generalima u Haagu Anti Gotovini i Mladenu Markaču na proslavi obljetnice "Oluje" te su predsjednika Srbije Borisa Tadića prozvali za miješanje u unutarnjopolitička pitanja druge države.

 

Predsjednica NDH Slavica Hruškar istaknula je kako su "zločesta prigovaranja" srbijanskog predsjednika posljedica "mlake politike" hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, koji mu je bio izvanredan domaćin s namjerom da se razvije dobra međususjedska i regionalna suradnja. Josipović je pretjerao u mlakoj politici prema Srbiji. Još nije sazrelo vrijeme da tako mlačno postupamo prema Srbiji, u najmanju ruku kao da smo mi krivi za rat u Republici Hrvatskoj i kao da Srbija nije bila agresor na Hrvatsku - rekla je Hruškar i pozvala Jospovića da oštrije pristupa prema onima koji su "unakazili Hrvatsku". Podsjetila je kako je dosad umrlo 35.000 branitelja, a 2500 njih počinilo je samoubojstvo.

Predsjednica NDH također je istaknula kako predsjednik Josipović ne može prepoznati da za zemlju "nije dobro da se Tadić šeće po Opatiji i privatizira Srb" te je poručila da je potrebno zatražiti ratne odštete te istinu o nestalima, što - Tadić sigurno zna jer je u vrijeme agresije bio ministar obrane. Generalizirati i prozivati u našoj krvlju stvorenoj domovini kako se netko treba ponašati je nedopustivo i mislim da naše reakcije neće biti mirne kao što su sada bile - istaknula je Hruškar i dodala da udruga neće dopustiti vrijeđanje zemlje i branitelja. NDH drži i da potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac jednako reagira kao Tadić te naglašava da su "svi građani koji nisu pravomoćno osuđeni nevini". (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox