Ne daj bože da nam propadne turistička sezona i zato... šutite!

Splitski gradonačelnik Željko Kerum za vrijeme prijema skupine hrvatskih kuhara, koji su na nedavnu međunarodnom natjecanju profesionalnih kuhara u Istanbulu osvojili 19 odličja, rekao je kako bi bilo dobro da nezadovoljstvo svatko zadrži za sebe radi zajedničkog cilja - uspjeha turističke sezone.

 

Svatko svoje nezadovoljstvo neka zadrži za sebe, a zajednički nam je cilj da nam sezona uspije - rekao je Kerum. Svaki je dan sve više negativnih vijesti i nezadovoljstva koje neka svatko u sebi zatomi i ne izražava jer to sve skupa ne vodi dobru ni nama, ni Splitu, ni Dalmaciji, ni Hrvatskoj, istaknuo je splitski gradonačelnik. Ne daj Bože da se nastavi kako je počelo pa da nam propadne sezona koju čekamo cijelu godinu s nadom da ćemo od nje preživjeti, kazao je Kerum.
On je sedmoročlanoj ekipi hrvatskih kuhara koji su na natjecanju u Istanbulu osvojili 19 odličja darovao srebrnjake s likom Marka Marulića.

Kerum je na splitskoj tržnici predao ključeve grada ovogodišnjoj "meštrovici" splitskog krnjevala glumci Andrijani Vicković koja će u idućih tjedan dana, koliko traje tradicionalni maskenbal, vladati Splitom kao Perina Štrambera (glavni ženski lik iz Spltiskog akvarela). Nadam se da vi nećete raditi maškare po gradu kakve mi radimo ostalih 360 dana jer u nas su praktički maškare cijelu godinu u cijeloj državi - rekao je Kerum. Dodao je kako u Splitu sada "žene vode grad, koje su odanije i bolje od muškaraca". Na svečanosti predaje ključeva grada umjesto zastave grada Splita istaknuta je zastava maškara i ondje će stajati tjedan dana. (Hina/MJ)

 

Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox