Nedaleko od Zagreba izrađuju se sjajni mali avioni po mjeri pojedinca

Štedljivi zrakoplovi za nekolicinu putnika predstavljaju budućnost prijevoza, a jedna od svjetski poznatih kompanija koja proizvodi te atraktivne letjelice za kojima mnogi žude u vlasništvu je slovenskog poduzetnika Ive Boscarola 


U traženju ideja za nove prometne pravce i konkretna rješenja koja bi trebala osigurati bržu povezanost i prijevoz, tržište se okrenulo malim ekonomičnim letjelicama koje čuvaju okoliš aviona, a trenutno među najtraženijim proizvodima tog tipa u svijetu su letjelice iz grupacije Pipistrel čiji je osnivač, izvršni direktor i suvlasnik, slovenski poduzetnik Ivo Boscarol.

Avione iz Ajdovščine voli i NASA
Pipistrel Group s podružnicama u Sloveniji, Italiji, Njemačkoj i Kini osvojila je brojne nagrade poput Europske poslovne nagrade (European Business Award) za najinovativniju kompaniju u EU- u 2010. godini, a ima i dvije uzastopne pobjede na natjecanjima NASA Challenges 2007. i 2008. godine. Uspjeh kompanije i njihovih uzbudljivih proizvoda Ivo Boscarol će predstaviti na nadolazećem Digital Takeoveru 2020 kroz inspirativno predavanje na temu 'Razvoj cjenovno pristupačnog zrakoplovstva bez emisija štetnih plinova'.
Boscarol je jedan od 65 vrhunskih domaćih i stranih predavača koji će od 7. do 11. rujna sudjelovati na najvećem regionalnom inovacijskom i transformacijskom digitalnom summitu Digital Takeover 2020.

Letjelice po mjeri pojedinaca
Kompanija Pipistrel je svjetski prepoznata tvrtka, a njihov fokus usmjeren je na razvoj novih ekološki prihvatljivih zrakoplova i koncepata. Od 2014. aktivno rade na konceptu vozila E-VTOL i na konceptu letećeg vozila za UBER. Za taj popularni prijevozni servis tvrtka Pipistrel razvija miniliner letjelicu s 19 sjedala koja će biti nulte emisije i pogonjena vodikovim gorivim ćelijama. Njezina konstrukcija bazira se na revolucionarnom konceptu zračnog transporta po načelu „od prozora do prozora” s autonomnim električnim vozilima, zbog čega bi gradski prijevoz trebao postati učinkovitiji, sigurniji i čistiji.
Boscarol je jedan od najuspješnijih slovenskih biznismena, a njegovi avioni se naručuju diljem svijeta. Jedan od posljednjih zaključenih ugovora bio je onaj vrijedan više milijuna eura za izradu lakih aviona za izviđanje i obuku zračnih snaga Indije.
U Kini su također izgrađene dvije tvornice ”Pipistrelovih” aviona, jedna za Ultralight-letjelice, jedna za ”Panthere”. To je bio ujedno i najveći kineski posao s EU u 2016. godini, a investicija je iznosila 500 milijuna eura.

Od Beograda do Osla sa samo 100 litara goriva
Ključna Boscarolova ideja je – ”zeleno letenje”, energetski učinkovito. Njegove letjelice zbog stabilnih platformi velikog doleta i izdržljivosti u zraku te ekonomičnosti i dobrih ekoloških karakteristika često kupuju organizacije za nadzor lovnih i ribolovnih područja. Pipistrelovi avioni zahvaljujući naprednoj aerodinamici troše malo goriva, a neki modeli mogu preletjeti razdaljinu od Beograda do Osla sa 100 litara goriva.
Još informacija i detalja oko letjelica koje predstavljaju budućnost prijevoza poslušajte u Boscarolovom predavanju na Digital Takeoveru 2020.
Zbog epidemiološke situacije i brige za zdravlje svih sudionika, ovaj veliki događaj odvijat će se online, a za sve naše čitatelje smo osigurali besplatne ulaznice koje možete preuzeti na Digital Takeover stranici ili putem Entrio sustava.

Preuzmite besplatnu ulaznicu
U pet dana summita donosimo vam preko 24 sata programa u kojem sudjeluju stručnjaci i inovatori iz svijeta biznisa, marketinga, inovacija, blockchain tehnologije, fintecha, retaila, medicine, medija i drugih industrija. Svi koji preuzmu ulaznicu moći će svaki dan uživati u live streamu, a dodatno je Digital Takeover 2020 upotpunjen i bogatom videotekom gdje se na zahtjev može pogledati dopunski sadržaj programa summita.

Preuzmite svoju besplatnu ulaznicu – digitaltakeover.hr PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox