Nevenka Jurak se u USKOK-u ''aktivno branila'', ne zna se priznaje li krivnju

Nevenka Jurak dala je jutros svoj iskaz USKOK-ovim istražiteljima, nakon čega je njezin branitelj izjavio da je iscrpno odgovorila na sva pitanja te da nije bilo govora o mogućoj nagodbi s USKOK-om.

Vlasnica tvrtke Fimi media preko koje se navodno izvlačio novac iz državnih poduzeća i ministarstava te dijelom slijevao u HDZ-ov crni fond u sjedištu USKOK-a zadržala se oko 45 minuta.

Nije dala nikakvu izjavu, a jedan od njezinih branitelja Ivo Farčić kazao je da su dali iskaz u odnosu na proširenje istrage u slučaju Fimi media te da je njegova branjenica iscrpno odgovarala na pitanja USKOK-a i branitelja. Rekao je i da nije ponudila nikakve nove dokaze te da su činjenice u ovom slučaju uglavnom već ranije utvrđene.

Činjenično i okolnosno je iskazivala o sadržaju spisa. Vjerujem da je naša funkcija u ovom predmetu time gotova,  kazao je, ne želeći odgovoriti je li Nevenka Jurak priznala krivnju.

Optužbe su ozbiljne koliko i cijeli predmet

Na upit je li s USKOK-ovim istražiteljima bilo riječi o mogućoj nagodbi odgovorio je negativno, a na novinarsku tvrdnju da su optužbe na račun njegove branjenice ozbiljne kazao je da su "optužbe ozbiljne koliko je ozbiljan cijeli predmet".

Nakon Nevenke Jurak u sjedište USKOK-a bi, kako se neslužbeno doznaje, trebala stići i bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević na temelju čijeg iskaza USKOK navodno velikim dijelom temelji svoju antikorupcijsku istragu.

Za 13 sati najavljen je dolazak predstavnika HDZ-a Damira Sesvečana i stranačkog odvjetnika Vladimira Gredelja. (Hina/jh)

 

 

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox