Nezaposlenost će rasti i 2014.godine

Finacijski direktori u Hrvatskoj pesimistični su što se tiče procjene stope nezaposlenosti u 2014. godini te ih čak 73,7 posto očekuje da će doći do porasta broja nezaposlenih, pokazalo je istraživanje Deloittea provedeno u Hrvatskoj i još 12 zemalja srednje Europe, piše Večernji.hr.

Jedan od glavnih prioriteta za čak 26 posto financijskih direktora u Hrvatskoj jest financijsko i operativno restrukturiranje. Osim na restrukturiranje, direktori će biti fokusirani i na rast prihoda na postojećim tržištima te na smanjenje direktnih troškova.

Ovakvi nalazi ne čude, s obzirom na to da je spremnost na poduzimanje rizika niska (18,4%) i da nijedan financijski direktor u Hrvatskoj ne predviđa rast BDP-a te da smatraju da će nezaposlenost i ove godine rasti, pišu u priopćenju iz Deloittea.

Polovica ispitanika smatra da su bankovni krediti uobičajeno dostupni, a više od polovice ispitanika ne smatra ih ni privlačnima niti neprivlačnima. U pogledu makroekonomskih kretanja došlo je do smanjenja udjela financijskih direktora najvećih tvrtki u Hrvatskoj koji očekuju nastavak recesije (42 %) u odnosu na kraj prošle godine, kada ih je više od polovice predviđalo nastavak pada. S druge strane, većina ispitanika u 2013. očekuje stagnaciju. Izvor: Večernji.hr) PS/S.P.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter             

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox