Nezaposlenost u Francuskoj na najvišoj razini u 13 godina

Foto: Shutterstock

Francuska stopa nezaposlenosti porasla je u trećem tromjesečju za 0,1 postotni bod, na 9,9 posto, dosegnuvši najvišu razinu u 13 godina, objavila je statistička agencija INSEE. 

Prema standardima Međunarodne organizacije rada (ILO), INSEE procjenjuje da je u kontinentalnoj Francuskoj bez posla bilo 2,8 milijuna ljudi. Ako se uključe i francuski prekomorski teritoriji, stopa nezaposlenosti iznosila je 10,3 posto. Stopa nezaposlenosti među mladima u dobi od 15 do 24 godine skočila je u promatranom razdoblju za 1,4 postotnog boda, na 24,2 posto, dok je među onima iznad 50 godina narasla za 0,1 postotni bod na 6,9 posto.

Kontinuirani rast nezaposlenosti u posljednjih pet tromjesečja doveo je stopu nezaposlenosti na najvišu razinu od trećeg tromjesečja 1999.

Koristeći drugu metodu izračuna, INSEE je utvrdio da je u trećem tromjesečju u kontinentalnoj Francuskoj bez posla bilo 3,6 milijuna ljudi, uključujući i one koji nisu aktivno tražili posao ili bili privremeno nedostupni. Prema podacima ministarstva rada u listopadu je naknadu za nezaposlene primao oko 3,1 milijun ljudi. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox