"Nezgode" na radnom mjestu - Savjet: izbjegavati

Kaže se: Tko radi taj i griješi. E sad, znači li to da tko radi više, više i griješi? Ne nužno. Ali ono što je sigurno jest da se svakome sigurno bar jednom u životu dogodila neka neugodnost na poslu. Portal monster.co.uk popisao je neke od najsmiješnijih neugodnosti na radnom mjestu pa pogledajte prepoznajete li se u njima.

 

1. Slanje neprofesionalnog maila pogrešnoj osobi

Može se raditi o slanju ljutitog maila, šaljivog maila ili, ono najgore, maila u kojem ogovarate nekoga pa ga proslijedite baš toj osobi. Bez obzira kakav mail pošaljete, nije baš dobro da ga primi pogrešna osoba. Zato prije nego šaljete ikakav mail, dobro provjerite primatelja, ne šaljite brzopleto, a ako se baš radi o traču, najbolje da takve stvari ljudima kažete licem u lice, jer nikad ne znate tko može ovaj mail zabunom vidjeti.

2. Uhvaćeni na djelu

Uredske veze nisu ni rijetkost ni čudo jer je ipak riječ o ljudima koji provode većinu svog dana zajedno. Pa ipak, ako do toga i dođe, neprikladne odnose ostavite za period poslije radnog vremena i za neku drugu lokaciju. Nemojte se dovoditi u situaciju da vas netko ulovi na djelu. Ako se baš stvarno ne možete suzdržati… ma možete, dajte molim vas!:)

3. Nezgode s odjećom

Ponekad se zna dogoditi da zabunom ostanete u gornjem dijelu pidžame i tako se pojavite na poslu, ili vam suknja zabunom zapne u hulahopkama ili primjerice zaružite noć prije i direktno dođete na posao u odjeći od jučer… Ok, možda zvuči kao loša komedija, ali u Velikoj Britaniji se takve stvari zaista znaju događati. Zato u uredu uvijek držite rezervnu odjeću, jer se može dogoditi da se umrljate hranom baš prije važnog sastanka ili nešto slično, i s vremena na vrijeme stanite ispred ogledala i bacite pogleda sa svih strana:).

4. Nazvati šefa „tata“ ili „mama“

Svi smo već čuli za onu nezgodu nazivanja svoje žene u krevetu imenom druge žene. A znamo i kakve to posljedice ima. No, istraživanje provedeno u Velikoj britaniji pokazalo je da je čak 6 posto ispitanika zabunom svog šefa nazvalo „tata“ ili „mama“. Vjerojatno je riječ o spontanoj reakciji zbog učestalog spominjanja te riječi u slobodno vrijeme, čestih prepirki s roditeljima kod kuće ili sličnoga. I premda će vašem šefu to možda biti smiješno ili simpatično, bome bit će i vašim kolegama pa nećete prestati slušati o tome, a možda vam nadjenu i neki nadimak tip „sine“.

5. Povraćanje pred šefom ili kolegama

Bilo ovo uzrokovano alkoholom, pokvarenom hranom ili trudnoćom, vaši kolege ili šef to ne moraju baš gledati, slušati ili slušati o tome. Nastojite to ne raditi u uredu, a ako baš ne možete izdržati, probajte to učiniti što diskretnije, očistite se fino poslije „aktivnosti“ i nemojte okolo po firmi pričati kako ste se baš fino „ispovraćali“. Da, i ovo se Britancima događa, al doduše poznavajući njihove alkoholske navike… nismo ni mi daleko:) (MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox