Nijemac iz Engleske i Poljske: Opel seli proizvodnju iz Njemačke?

Zbog nagomilanih dugova koji su se popeli do 16 milijardi dolara njemački div Opel planira preseliti proizvodnju popularne Astre iz Njemačke, piše tportal.hr

Opel je samo u prvom kvartalu ove godine izgubio 256 milijuna dolara, a od 1999. bilježe konstantni pad i gomilaju dugove. Upravo zbog toga čelnici kompanije razmišlja o preseljenju proizvodnje Astre iz Russelsheima u postojeće pogone Ellesmere u Engleskoj, odnosno Gliwice u Poljskoj, prenosi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Njemački dnevni list navodi kako bi do preseljenja moglo doći već 2015, te citira neimenovani izvor iz kompanije prema kojem bi se proizvodnja Astre trebala podići s aktualnih 145.000 primjeraka godišnje na čak 185.000 u Engleskoj, te sa 185.000 na 240.000 u Poljskoj.

Opelov sindikat radnika već je pristao na rezanje plaća za ukupno 70 milijuna eura. Predsjednik sindikata Wolfgang Schäfer-Klug medijima je istaknuo kako bi ovakav potez bio „devastirajući za kompaniju“, usporedivši ga s Volkswagenovim prestankom proizvodnje Golfa u Wolfsburgu. Konačnu odluku donijet će uprava Opela i General Motorsa u čijem je Opel vlasništvu. (HT)

Izvor: www.tportal.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox