Nijemci ne žele Grčku u eurozoni?

Anketa koju je proveo Financial Times pokazala je da samo četvrtina Nijemaca misli da bi Grčka trebala ostati u eurozoni i dobivati pomoć drugih članica.

Anketa provedena među 1000 odraslih stanovnika Njemačke, Italije, Španjolske, Francuske i Britanije pokazala je da postoje značajna neslaganja između sjeverne i južne Europe oko pitanja ekonomske krize. Najveća  neslaganja su oko rješavanja grčkog pitanja. Prema anketi samo 26 posto  Nijemaca smatra da će Grčka otplatiti svoje dugove. Za razliku od njih čak 77 posto Talijana vjeruje Grcima da će otplatiti zajmove, prenosi business.hr

Također polovina nijemaca misli da Grčka nikada neće biti u stanju reformirati svoje gospodarstvo u dovoljnoj mjeri da se oslobodi međunarodne pomoći,  dok 88 posto Talijana smatra da bi mogli provesti reforme. 
Usprkos neslaganjima oko Grčke većina ispitanika u četiri zemlje eurozone vjeruje da će čelnici njihovih zemalja biti u mogućnosti riješiti probleme uzrokovane ekonomskom krizom. Britanci nisu toliko uvjereni u uspjeh svojih čelnika, njih 44 posto nije uvjereno da će kreatori politike riješiti krizu u zemlji. (HT)
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox