Nikad na pola koplja: Milanović pozvao prosvjednike da dođu i kažu što žele od SDP-a

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je da će SDP ponovno, a ako treba i deset puta, staviti hrvatsku i zastavu SDP-a. Naime, na sinoćnjem anti-vladinom prosvjedu, okupljeni su spalili zastavu SDP-a i Europske unije kao znak protesta.

 

U telefonskoj izjavi za Dnevnik 3 HTV-a Milanović je komentirao čin prosvjednika koji su pred sjedištem SDP-a na zagrebačkome Iblerovom spalili zastave, rekavši da je znao da će prosvjednici doći pred SDP da bi ih osobno dočekao kao što je dočekao i prosvjednike iz Varšavske ulice prošloga ljeta.

Kako je rekao, prosvjednike bi pitao - što zamjeraju, što je SDP ukrao, što je on osobno ukrao te što traže od SDP-a. Ali, dodao je, s obzirom da nije znao da će prosvjednici doći, a nije bilo naznaka da će doći, nije ih mogao ni dočekati.

Na novinarsko pitanje znači li to otvoren poziv prosvjednicima da dođu, Milanović je odgovorio kako misli da je "bio dovoljno jasan i da će staviti ponovno i SDP-ovu i hrvatsku zastavu, a ako treba i deset puta".

Činjenicu da je prosvjednike podupro i zastupnik IDS-a Damir Kajin, čija je stranka u "Kukuriku" koaliciji, predsjednik SDP-a komentirao je riječima da je Damir Kajin imao najbolju namjeru te da mu nije bilo potpuno jasno što se na prosvjedu događa kao što, dodao je, mora priznati da u ovome trenutku ni njemu nije jasno. Međutim, istaknuo je, "ja nisam premijer, a premijerka ove zemlje se sakrila u najboljoj maniri onoga od kojega je učila". (Hina/MJ)

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox