Nitko nije znao da Tipurić već 7 godina upravlja Dalekovodom

Luka Miličić, Tomislav Belamarić, Krešo Kraljević, Damir Skansi, Darko Tipurić te tvrtke BMK i partneri, KLT i partneri, CTG, Credos i Telegra moraju Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u roku od 30 dana poslati ponude za preuzimanjem Dalekovoda, tvrtke čiji je direktor Luka Miličić, piše Jutarnji list.

U donesenom rješenju se navodi da je u provedenom postupka nadzora Hanfa utvrdila da je 12. travnja 2005. godine stjecanjem dionica s pravom glasa društva Dalekovod, kojim je prijeđen prag od 25 posto dionica s pravom glasa, nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Dalekovoda za fizičke i pravne osobe za koje je utvrđeno da djeluju zajednički.

Iza tvrtki  BMK, KLT, CTG i Credos stoje Damir Skansi, bivši šef financija u HEP-u, a danas član uprave Dalekovoda te Darko Tipurić, bivši dekan Ekonomskog fakulteta koji se spominjao u aferama HEP i Indeks. Hanfa je otkrila da su njih dvojica izravno ili neizravno, preko Branka Poljaka, šogora Damira Skansija kontrolirali navedene tvrtke koje su dioničari Dalekovoda.

Hanfa je, u rješenju s opširnim obrazloženjem, objavljenom na njenim web stranicama, ujedno naložila Dalekovodu da to rješenjedostavi svim dioničarima društva ili omogući dostavu rješenja putem Središnjeg klirinškog depozitarnog društva u roku od 15 dana od njegovog primitka. (jk/ht)

 

 

Izvor: Jutarnji list, 30. rujna 2011., /Hina
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox