Njemački TUI: Hrvatska vodeća turistička zvijezda za ljeto 2012.

Jedan od najvećih svjetskih i vodeći njemački touroperator TUI Hrvatsku je proglasio glavnom među zvijezdama u usponu za ovoljetnu sezonu, bilježeći za Hrvatsku na njemačkom tržištu u ovom siječnju čak 57 postotni porast bukinga u odnosu na isto vrijeme prošle godine te smatra i kako će pristup Hrvatske EU njenom turizmu donijeti novi uzlet.

Objavljujući takve dobre vijesti za hrvatski turizam s njemačkog tržišta na svojima web stranicama krajem siječnja te na međunarodnom turističkom sajmu u Stuttgartu sredinom siječnja, iz TUI-a naglašavaju i da su uz Hrvatsku na njemačkom tržištu u trendu za ovu godinu i istočnoeuropske zemlje, posebno Bugarska, Rusija, Poljska, Mađarska i Češka.

Ipak Hrvatsku izdvajaju jer njeno da na nedavnom referendumu za pristupanje EU za TUI je dobra vijest koja ide u prilog hrvatskom turizmu, jer će, kako ističu, putovanja s ulaskom Hrvatske u EU postati još komotnija i jednostavnija, dok će investicije u hotelijerstvo i infrastrukturu dobiti dodatne poticaje.

Napominjući da je Hrvatska već sada jedna od najomiljenijih trendovskih destinacija mnogih njemačkih gostiju, iz TUI-a navode kako za Hrvatskom ove godine već bilježe dvoznamenkasti porast broja putnika, koji osim uobičajene potražnje za obiteljskim odmorima sve više Hrvatsku traže i otkrivaju i kao gastronomsko i luksuzno odredište smatrajući da nudi dobar omjer vrijednosti za novac. Stoga je TUI, kako najavljuju, za ljetnu sezonu 2012. već proširio svoju ponudu povoljnih čarter letova za Hrvatskom, uvrstivši u program i Zračnu luku Zadar, te nudeći više od sto hotela, kružnih putovanja i avanturističkih krstarenja u Hrvatskoj. Novost u ponudi su im i kružna putovanja autobusima koji obilaze, kako kažu, hrvatska čuda prirode, kao i mogućnost da se ranim bukingom dobiju povoljni paketi. (Hina/HT)

 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox