Norveškog napadača motivirali križarski ratovi

Norvežanin osumnjičen za napade u kojima su poginule 93 osobe bio je član protuimigrantske stranke i protivnik je multikulturalizma, "kulturnih marksista" iz vrhova društva i islama i branio je Srbiju kao zemlju koja je htjela protjerati albanske muslimane, otkrivaju isječci objavljeni u nedjelju na internetskim portalima, njegovi poznanici i dužnosnici.

 

Prije nego krenemo u križarski rat moramo ispuniti svoju dužnost i desetkovati kulturni marksizam - rekao je Anders Behring Breivik u video isječku "Vitezovi templari 2083" postavljenom na YouTubeu.

Jedan norveški forum pružao je link na elektroničku knjigu s 1.500 stranica autora stanovitog Andrewa Berwicka, koji je također postavio videoisječak. U knjizi se kasnije doznaje da je Berwick zapravo Anders Behring Breivik.

No, zasad se ne može sa sigurnošću potvrditi tko je postavio video isječak i tko je autor knjige u kojoj poručuje "Kada se jednom odlučite za napad, poubijajte ih što je više moguće, inače vaš napad neće polučiti željeni ideološki učinak".

 

Norveška je tradicionalno otvorena za prihvat imigranata, što je kritizirala Stranka napretka čiji je član nakratko bio Breivik. Laburistička stranka, čija je mladež napadnuta na otoku Utoeyji, zagovara otvorenost Norveške prema doseljenicima.

 

Breivik podsjetio na NATO bombardiranje Srbije

U dijelu knjige naslovljenom "2083-Europska deklaracija nezavisnosti" navodi se i sljedeće "Iako priznajem da mi se gadi razvoj situacije, prije bih rekao da me vodi ljubav prema Europi, europskoj kulturi i svim Europljanima. To ne znači da se protivim različitosti. No, cijeniti različitost ne znači ujedno i podupirati genocid nad vlastitom kulturom i narodom. A za mene osobno to je ono što je učinila moja vlada u Srbiji. Bilo je potpuno neprihvatljivo kako su SAD i zapadnoeuropski režimi bombardirali našu braću Srbe. Oni su (Srbi) samo htjeli istjerati islam deportirajući albanske muslimane natrag u Albaniju", stoji u knjizi.

 

Islamizacija Europe

Videoisječak i knjiga u suprotnosti su s puno umjerenijim tonovima koje je Breivik koristio 2009. i 2010. na blogovima objavljenima na norveškoj internetskoj stranici koja kritizira islam, www.documents.no.

 

Ono što većina ljudi još ne razumije je da se aktualna islamizacija Europe ne može zaustaviti dok se ne prekine s političkom doktrinom koja je omogućuje (i pojedincima koji je promiču) - napisao je on u listopadu 2009.

 

U jednome je tekstu napisao da je prioritet napada "godišnji sastanak stranke socijalista/socijaldemorkata vaše zemlje" te je objavio i popis europskih zemalja meta među kojima su prve one s najvišim postotkom muslimanskog stanovništva.

U postu objavljenom 16. veljače prošle godine stoji: "Prema dvije studije, 13 posto mladih britanskih muslimana između 15 i 25 podina podupire ideologiju al Kaide". (Hina/dk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox