Nova direktorica Karlovačke pivovare

Branka Slaveska

Branka Slaveska nova je direktorica Karlovačke pivovare. Od Alexsandera Gerschbachera, dosadašnjeg čelnog čovjeka pivovare koja je u vlasništvu internacionalne kompanije Heineken, Slaveska dužnost formalno preuzima 1. studenog, piše Večernji.hr.

Tako će jedna on najvećih i najuspješnijih karlovačkih tvrtki na svom čelu umjesto Austrijanca, dobiti Makedonku. Slaveska svoju karijeru započinje u rodnoj Makedoniji u Skopskoj pivovari i vinariji Tikveš. Kasnije je unutar Heineken korporacije radila u Beču, a zatim i u Bjelorusiji. U Karlovac dolazi sa mjesta direktorice prodaje Heineken Rusija.

"Zaista sam zahvalna kompaniji što mi je, iako još nemam niti 40 godina, omogućila ovaj izazov. Osim toga moja dolazak u Karlovac i u Hrvatsku doživljavam kao povratak kući. Ljude u Hrvatskoj osjećam svojima i vjerujem da ćemo se odlično slagati i imatai dobre rezultate. O karlovačkom pivu znam puno od svojih malih nogu, a o Hrvatskoj znam puno iz priča roditelja i rodbine. Zahvaljujem svom predhodniku na svemu što je učinio tijekom proteklih godina, a ja ću se truditi da nastavim raditi na čvrstim temeljima koje kompanija ovdje ima" – rakla je Slaveska.

Gerschbacher je tijekom proteklih 3,5 godina, koliko je bio na čelu pivovare u Karlovcu, ostavio zaista dubok trag. Došao je na mjesto direktora tvrke sa iznimnom tradicijom, no nakon velike afere i stradavanja Zdravka Martinovića i vrlo lošom slikom koju je slala u javnost. Gerschbacher je poslovanje u velikoj mjeri otvorio javnosti. Pokrenuo je projekt pročistača otpadnih voda, a puno je radio i na kreiranju nove pozicije Karlovačka pivovare na tržištu. Najveći poslovni uspjeh svakako mu je izbacivanje na tržište radlera. Taj je proizvod ubrzo postao iznimno osvježenje na hrvatskom tržištu piva, te su ga uskoro počele slijediti i sve druge pivovare. Nakon radlera, Karlovačka pivovara ponovo je počela proizvoditi crno pivo, a nedavno i svoj drugi brend, pivo Sokol. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox