Nova glavna direktorica Boscha u Hrvatskoj

Bosch Hrvatska očekuje postojan rast prometa u 2014. 

Bosch će u 2014. na hrvatsko tržište izbaciti više od 100 novih električnih alata

 Bosch partner Sveučilištu u Zagrebu na projektu samoodržive gradnje

 Stručna obuka i usluge savjetovanja za najbolja energetska rješenja i inteligentno umrežavanje u novom Centru za energetsku učinkovitost

U 2013. godini ukupni neto promet Boscha, vodećeg svjetskog dobavljača tehnologije i usluga, blago je porastao u Hrvatskoj za 1,3 posto na više od 33 milijuna eura. Ova brojka uključuje promet nekonsolidiranih društava i interne isporuke drugim Boschevim društvima. Promet na lokalnom tržištu dosegao je 20 milijuna eura u 2013. „Usprkos trenutnim zahtjevnim uvjetima poslovanja uspjeli smo zadržati naš položaj na hrvatskom tržištu u 2013.”, rekla je Mirsada Kudrić, nova glavna direktorica tvrtke Bosch Hrvatska na godišnjoj konferenciji za tisak u Zagrebu. Bosch je u Hrvatskoj početkom 2014. imao oko 70 zaposlenika.

Mirsada Kudrić (42) imenovana je novom glavnom direktoricom društva Robert Bosch d.o.o od 1. travnja 2014. Njezin prethodnik, Javier Gonzalez Pareja, ostaje odgovorna osoba za regiju Adriatic. Rekao je sljedeće: „Velika mi je čast ostaviti upravu Boscha u Hrvatskoj u rukama Mirsade Kudrić. Siguran sam da će se uspješno nositi s izazovima trenutne gospodarske situacije u zemlji i da će doprinijeti jačanju Boschevog poslovnog razvoja na hrvatskom tržištu.”

U 2013. značajan je naglasak stavljen na kvalitetu rada Boschevog servisa automobila u Hrvatskoj. Poslujući pod robnim markama Boschev servis automobila i Boschev dizelski servis, ove radionice kontinuirano poboljšavaju kvalitetu usluga popravka u Hrvatskoj s pomoću certifikacijskih procesa neovisnih agencija, audita i tečajeva za obuku. Mreža sada sadrži više od 70 ovlaštenih radionica za popravke i servis, čime je najveća svoje vrste u zemlji.

Boschev odjel za električne alate izbacit će više od 100 novih proizvoda na hrvatsko tržište ove godine, uključujući sve od električnih alata, alata za vrt i mjerenje do dodatne opreme. Jedan od njih je laserski daljinomjer PLR 15 za „uradi sam“ entuzijaste koji žele jednostavno mjeriti dužine i udaljenosti.

Bosch je donirao 100 000 eura hitne pomoći za žrtve poplava u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji. Sredstva će biti usmjerena različitim humanitarnim organizacijama u regiji za nabavu hrane i medicinskih potrepština, kao i za obnovu oštećenih zgrada u pogođenim područjima. U 2013. godini Bosch je donirao sredstva za uređenje okoliša Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Ove godine Bosch će osigurati električne alate za koncept Membrain, projekt samoodržive gradnje Sveučilišta u Zagrebu. Ovaj se projekt kvalificirao za međunarodno natjecanje Solar Decathlon koje će se održati u lipnju ove godine u Francuskoj. Nakon ovog natjecanja, kuća izgrađena Boschevim električnim alatima bit će otvorena za javnost u budućem sveučilišnom kampusu na Borongaju u Zagrebu. Za srpanj ove godine planiraju se donacije kućanskih aparata SOS Dječjem selu Lekenik.

U 2014. Bosch očekuje porast prometa između 3 i 5 posto na svjetskoj razini. Proizvodi s mogućnošću povezivanja na internet i usluge temeljene na internetskoj tehnologiji jedan su od fokusa budućeg Boschevog poslovanja. S obzirom na znanje i iskustvo vezano uz hardver i veliku stručnost na području tehnologije, ovaj dobavljač tehnologije i usluga dobro je pripremljen za napredak u tom smjeru. (PS/Z.R.)


Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox