Nova Ljubljanska banka otpušta petinu zaposlenika u dvije godine

Plan reorganizacije i restrukturiranja, koji bi trebao biti predstavljen do kraja ovog mjeseca, predviđa otpuštanja 700 zaposlenih i zatvaranje nekih poslovnica te uz to da se banka više nego do sada koncentrira na servisiranje srednjih i malih poduzeća

 

 

Nova Ljubljanska banka (NLB) namjerava u sklopu plana restrukturiranja u iduće dvije godine sadašnji broj zaposlenih smanjiti za 20%, potvrdio je direktor Janko Medja. NLB ima trenutno oko 3500 zaposlenih.

Plan reorganizacije i restrukturiranja predviđa otpuštanja 700 zaposlenih i zatvaranje nekih poslovnica te uz to da se banka više nego do sada koncentrira na servisiranje srednjih i malih poduzeća.

Direktor Medja nastoji NLB reorganizirati na temelju koncepta “vitke” banke, smanjivanjem broja zaposlenih i troškova, kako bi povećao njenu učinkovitost, a proces će trajati dvije godine. Reorganizacija bi se provela već sredinom ove godine, dok bi smanjivanje broja zaposlenih trajalo oko dvije godine.

Banka je zadnjih godina poslovala s gubitkom koji su uzrokovali loši krediti zbog kojih je morala izdvajati visoka sredstva za otpise i rezervacije i jedna je od triju banaka u većinskom ili pretežitom vlasništvu države koje slovenska vlada nastoji sanirati.

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/nova-ljubljanska-banka-otpusta-petinu-z...

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox