Nove luksuzne trgovine stižu u centar Zagreba

Međunarodni konzultant Colliers, koji posluje i u Hrvatskoj, navodi kako Zagreb u svom središtu, pored H&M-a i Zare, skoro može očekivati još nekoliko maloprodajnih brendova, piše nacional.hr. Riječ je o brendovima koji se nalaze u trgovačkim centrima, ali žele i jake pozicije u centru grada.

 

Direktor odjela za komercijalne prostore u Colliersu, Nenad Peris, navodi kako to ne znači da će ovi brendovi napustiti trgovačke centre, nego samo da će Ilica i zona Centra doživjeti jedan novi razvoj. Globalni svjetski oporavak potaknuo je interese velikih brendova za nove prostore i to najčešće u gradskim središtima.

Zagrebački prosjek zakupa u Ilici iznosi 45 eura, no kada se izbace sve povlaštene cijene dolazi se do komercijalnog iznosa od 80 i 100 eura. Ako se usporedi s Beogradom, u kojem je prosječna cijena 110 eura po četvornom metru, tada se može zaključiti kako su cijene u Zagrebu dobro pale.

U Colliersu očekuju kako se cijene ove godine neće mijenjati, a nakon što se poznati brendovi pozicioniraju u Ilicu, živnut će i sporedne ulice budući da će se tamo pozicionirati brendovi koji ne žele biti dio masovnog tržišta zbog svoje posebnosti. (SJ)

 

Izvor: www.nacional.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox