Novi načelnik Glavnog stožera OS najavio modernizaciju i racionalizaciju osoblja

Odbor za obranu Hrvatskog sabora jednoglasno je podržao prijedlog Vlade da se na mjesto novog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga imenuje general pukovnik Drago Lovrić umjesto dosadašnjeg generala Zbora Josipa Lucića koji je na toj dužnosti već oko 8 godina.


Kako je istaknuto u raspravi, general Lovrić osoba je koja će osigurati OS RH transformaciju i preustroj u skladu sa standardima NATO-a i Europske unije.

Predstavivši svoje planove general Lovrić istaknuo je stalnu potrebu za transformiranjem naših Oružanih snaga u skladu s NATO-standardima. Najavio je racionalizaciju broja administrativnog osoblja, zapovjedništava, odnosa časnika, dočasnika i vojnika istaknuvši pritom da će se smanjiti broj generala i admirala. Istaknuo je i potrebu modernizacije OS RH u skladu s NATO-standardom zamolivši tu i pomoć nadležnog saborskog odbora.

I predstavnici vladajuće koalicije i oporbe kao i vanjski članovi odbora pohvalno su se izrazili o generalu Lovriću, njegovoj vojničkoj karijeri kao i o njegovim najavljenim reformama i transformacijama naših OS RH. (Hina/SJ)

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox