Novi negativni rekord trendova poskupljenja!

Ovaj mjesec zamijećena je razlika između najpovoljnije i najnepovoljnije košarice iznosi 79,22 kn, što je 21,89 kn više nego prošli mjesec. Razlika postaje sve veća, pa je građanima sasvim sigurno vrlo važno što i u kojem supermarketu će kupiti. Akcijska kupovina će biti sve važnija.

Premda je na mjesečnoj razini došlo do smirivanja porasta cijena, situacija na razini godine je najgora do sada – imamo novi negativni rekord. Naime, broj zabilježenih trendova poskupljenja je 79, a pojeftinjenja samo 1. Dakle srpanj prošle godine bio je puno jeftiniji nego srpanj ove godine. Kakav će biti kolovoz, strah je i predviđati.

U odnosu na prošli mjesec, u supermarketima su jeftiniji artikli sezonskog voća i povrća, dok su agrumi i badem skuplji. Na godišnjoj razini najupečatljivija poskupljenja pogodila su poriluk, mrkvu, glatko i oštro brašno, jaja i kivi. Svi navedeni artikli u odnosu na srpanj prošle godine skuplji su od 40% do preko 60%, pišu supermarketi.info.

Također, ovaj mjesec zamijećena je razlika između najpovoljnije i najnepovoljnije košarice iznosi 79,22 kn, što je 21,89 kn više nego prošli mjesec. Razlika postaje sve veća, pa je građanima sasvim sigurno vrlo važno što i u kojem supermarketu će kupiti. Akcijska kupovina će biti sve važnija. (PS/LP)

Izvor: supermarketi.info

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox