Novi prijedlog proračuna: 122 milijarde kuna rashoda

Hrvatska Vlada danas je Saboru uputila prijedlog proračuna za 2011. godinu kojim rashode zadržava na ovogodišnjoj razini od oko 122 milijarde kuna.

Deficit središnje države iznosit će 4,3 posto BDP-a. Proračun za iduću godinu rađen je na projekciji gospodarskog rasta od 1,5 posto.

Proračun za 2011. godinu, uz prijedlog zakona o fiskalnoj odgovornosti koji ćemo predložiti do kraja tjedna, je početak konsolidacije javnih financija u postkriznom razdoblju - kazala je premijerka Jadranka Kosor.

Proračunom za 2011. godinu se, u zamrznutim rashodima, osiguravaju dvije milijarde kuna vezano za proces pridruživanja, milijarda kuna više za kamate, povećavaju se i sredstva za mirovine, za 163 milijuna kuna, osiguravaju se sredstava za parlamentarne izbore, referendum o pristupu EU, popis stanovništva, naglasila je premijerka .

Proračunom poručujemo hrvatskim građanima da će dobiti plaće, mirovine, socijalnu pomoć, sve što se isplaćuje iz proračuna, te da će Hrvatska uredno servisirati svoje obveze - istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker.

Vlada je Saboru uputila i zakonski prijedlog o privremenom neusklađivanju mirovnu u 2011. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox