Novi stari posao: Rohatinski se vratio u Agrokor kao savjetnik Ivice Todorića

Bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski zaposlio se u Agrokoru na mjestu savjetnika Ivice Todorića, što su za Poslovni dnevnik potvrdili i u samom koncernu Agrokor.

Rohatinski je iz Agrokora otišao prije 12 godina kada je na poziv tadašnjeg premijera Ivice Račana prešao na guvernersku poziciju.

Podsjetimo, Rohatinskom je mandat istekao sredinom srpnja, a u igri je bilo nekoliko poslovnih ponuda. Između ostalog uz Agrokor, spominjala se i američka banka Goldman Sachs u kojoj su Rohatinskog htjeli za člana u „advisory bordu“ za poslove u srednjoj Europi i našoj regiji.

Iako je Rohatinski priželjkivao još jedan mandat na čelu HNB-a, premijer Zoran Milanović telefonski mu je zahvalio na suradnji, a novim guvernerom imenovan je Boris Vujčić.

Jedina sjena na karijeri Rohatinskog koji u financijskim krugovima ima izniman ugled je njegova veza s najmoćnijim čovjekom u državi. Kritike da čvrsti tečaj pogoduje uvozničkom lobiju, pa i Todoriću nikad nisu imale veliku težinu zbog opravdanog straha od nekontrolirane deprecijacije. No, prošle se godine Rohatinski našao u sukobu interesa kad je njegova supruga prodala tvrtku (u gubicima) Agrokoru. Jedina imovina tvrtke je bila kuća na zagrebačkom Bukovcu, a tim novcem otkupila ju je od koncerna. (jk)

 

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox