Novi Vinodolski: Oštetili tvrtku za 2,19 milijuna kuna

Općinskom državnom odvjetništvu u Crikvenici prijavljeni su čelnici vukovarske i novovinodolske tvrtke pod sumnjom da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili vukovarsku tvrtku za oko 2,19 milijuna kuna, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

 

Policija je utvrdila osnovanu sumnju da je 56-godišnjak 2008. kao predsjednik uprave vukovarske tvrtke izdao tabularnu izjavu kojom se novovinodolskoj tvrtki, koju je zastupao 55-godišnjak kao njezin direktor, omogućuje uknjižba vlasništva nad 55.838 četvornih metara zemljišta na novljanskom području.
Tako je novljanska tvrtka, iako nije isplatila u cijelosti dogovorenu cijenu, postala vlasnikom zemljišta i pribavila protupravnu imovinsku korist od 1,34 milijuna kuna.

Njih su dvojica, utvrdila je policija, 2008. sklopila ugovor o najmu odmarališta u Novom Vinodolskom između dviju tvrtki, pri čemu je novljanska tvrtka iznajmljivala odmaralište vukovarskoj iako je formalnopravni vlasnik odmarališta još bila potonja. To odmaralište je novljanska tvrtka kupila od vukovarske, ali prijenos vlasništva nije proveden do kraja.

Neslužbeno se doznaje da je vukovarska tvrtka Vupik, a novljanska Pavlomir, koji je prvotno djelovao kao Vupikova poslovna jedinica, ali se prije nekoliko godina odvojio i privatizirao. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox